Alstom face primele linii de metrou din Belgrad

Alstom a semnat vineri un Memorandum de înţelegere cu Guvernul Serbiei, pentru construirea fazei 1 a primei linii a viitoarei reţele de metrou a capitalei Belgrad, a anunţat compania, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 22 ian. 2021, 15:45
Alstom face primele linii de metrou din Belgrad

Potrivit sursei citate, în acest proiect, compania Alstom va fi responsabilă pentru o gamă largă de lucrări, inclusiv trenurile de metrou, sistemele digitale de control al trenurilor, panourile de protecţie de pe peroane, infrastructura (instalarea căii de rulare şi a soluţiilor de energoalimentare) şi integrarea sistemului de transport.

Construcţia noii reţele de metrou este estimată să înceapă la sfârşitul acestui an, după ce va avea loc semnarea contractului cu autorităţile sârbe.

„Suntem extrem de mândri că soluţiile Alstom vor face parte din construcţia metroului din Belgrad, care este un proiect de infrastructură foarte important în regiunea Balcanilor. Acest proiect va îmbunătăţi considerabil oferta de transport disponibilă pentru locuitorii din Belgrad şi va ilustra competenţele de top ale Alstom ca lider mondial în soluţii de metrou, oferind pasagerilor o experienţă superioară de călătorie”, a declarat Antonio Moreno, director general pentru Europa Centrală şi de Est la Alstom.

Noul sistem de transport va oferi bazele unei mobilităţi cu adevărat sustenabile în capitala dens populată a Serbiei, contribuind la reducerea congestiei rutiere.

Primele două linii vor acoperi în total aproximativ 42 de kilometri – prima având 22 km, a doua aproape 20 km. Prima linie va circula de-a lungul râului Sava, traversând centrul oraşului Belgrad, legând zona Makisko Polje din partea de sud a oraşului, spre cartierul Mirijevo din nord-est.

Totodată, cea de-a doua linie va face legătura cu staţia de cale ferată Zemun, traversând zona nouă a oraşului Belgrad şi intersectându-se cu prima linie în Mirijevo.

Alstom este numărul unu mondial în soluţii integrate urbane, oferind un portofoliu complet de capabilităţi şi tehnologii pentru un sistem eficient de transport urban. Compania are, de asemenea, cunoştinţele şi resursele necesare pentru implementarea soluţiilor la cheie: de la material rulant şi infrastructură la control digital al traficului, sisteme de informare şi servicii de mentenanţă. Referinţele Alstom includ sisteme de metrou pentru Dubai, Riyadh, Hanoi, Montreal, Taipei, Panama şi Singapore. Alstom a vândut peste 17.000 de trenuri de metrou din gama Metropolis, care circulă în 55 de oraşe din întreaga lume şi transportă 30 de milioane de pasageri în fiecare zi. Cu sediul central în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Coronavirus: Italia cere Uniunii Europene să accelereze reacţia la epidemie
Coronavirus: Italia cere Uniunii Europene să accelereze reacţia la epidemie
Premierul Italiei, Mario Draghi, i-a cerut miercuri preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen să accelereze reacţia Uniunii la epidemia de coronavirus, în special în privinţa...
Economia SUA se redresează într-un ritm modest la începutul anului – Fed
Economia SUA se redresează într-un ritm modest la începutul anului – Fed
Redresarea economiei americane a continuat într-un ritm modest în primele săptămâni din 2021, optimismul oamenilor de ...
Tinerii de la EFdeN caută colegi pentru competiția Solar Decathlon 2021
Tinerii de la EFdeN caută colegi pentru competiția Solar Decathlon 2021
EDdeN va reprezenta pentru a treia oară România la competiția mondială a caselor sustenabile, Solar Decathlon, și caută ...
Fundaţia Vodafone România a finanţat dezvoltarea platformei „Dosarul Digital”, disponibilă gratuit pentru asistenţii sociali
Fundaţia Vodafone România a finanţat dezvoltarea platformei „Dosarul Digital”, disponibilă gratuit pentru ...
Profesioniştii care activează în domeniul serviciilor sociale, în cadrul instituţiilor de stat sau al organizaţiilor ...