1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

News

AM POST a autorizat noi cheltuieli eligibile de peste 435 de milioane de lei pentru 25 de proiecte

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial 'Transport' 2007 - 2013 (AM POST) a transmis, joi, către Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice o declaraţie de cheltuieli în valoare totală de circa 435,32 milioane de lei, a informat, vineri, Ministerul Transporturilor.

05 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al MT, suma autorizată de AM POST reprezintă cheltuieli efectuate de beneficiari în cadrul a 12 proiecte ce vizează modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere, opt proiecte pentru domeniul feroviar (din care un proiect aferent dezvoltării infrastructurii de metrou), trei pentru naval şi două pentru aerian.

Din această sumă, peste 333,46 milioane de lei sunt aferenţi proiectelor finanţate prin Fondul de Coeziune, iar 101,87 milioane de lei pentru proiectele finanţate prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Ulterior certificării cheltuielilor de către Autoritatea de Certificare şi Plată, declaraţia de cheltuieli va fi transmisă Comisiei Europene, în vederea efectuării rambursărilor către bugetul de stat al României.

Până la această dată, AM POST a autorizat cheltuieli eligibile aferente proiectelor POST în valoare totală de 7,65 miliarde de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO