Ambasada Marii Britanii în Yemen s-a redeschis duminică

Ambasada Marii Britanii în Yemen s-a redeschis duminică după ce a fost închisă timp de două săptămâni din motive de securitate, în timp ce reprezentanţele diplomatice ale Statelor Unite şi Franţei vor rămâne închise, au anunţat surse diplomatice, citate de AFP.
Economica.net - Dum, 18 aug. 2013, 13:57
Ambasada Marii Britanii în Yemen s-a redeschis duminică

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, precum şi alte ţări occidentale şi-au închis temporar, la 4 august, ambasadele în Yemen în urma unei avertizări a Washingtonului cu privire la posibile atentate ale Al-Qaida.

Londra a anunţat la 6 august evacuarea personalului ambasadei sale din Sanaa „din cauza îngrijorărilor crescute privind securitatea”. Joi, ambasadoarea britanică, Jane Marriott, care s-a întors la Sanaa, a anunţat redeschiderea viitoare a ambasadei.

Washingtonul şi Parisul nu au anunţat până în prezent când îşi vor redeschide ambasadele în capitala Yemenului.

Yemenul a anunţat la 7 august că a dejucat un proiect al Al-Qaida ce viza un asalt asupra unor oraşe şi instalaţii petroliere din sudul ţării şi răpirea mai multor străini. Planul a fost dejucat cu două zile înainte ca membrii reţelei să treacă la acţiune, potrivit autorităţilor.

Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), cu sediul în Yemen şi foarte activă, este considerată de Statele Unite drept aripa cea mai sângeroasă a reţelei extremiste.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...