1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Ambasada Suediei: Dacă ai 15 minute libere, poţi vedea cum arată planul naţional de infrastructură din Suedia, de 66 miliarde euro (VIDEO)

"Dacă ai 15 minute libere astăzi, poţi urmări raportul video de progres al proiectului, realizat de Administraţia Suedeză pentru Transport". În timp ce România protestează din cauza lipsei de autostrăzi, Ambasada Suediei la București a postat pe pagina sa de Facebook, un text cu informaţii despre planul naţional de infrastructură din Suedia, pentru perioada 2018–2029, însumând investiţii totale de 66 miliarde euro în transportul rutier, căi ferate și transportul maritim.

15 mar, 2019 | ECONOMICA.net

"Noul plan naţional reprezintă un pas important către tranziţia spre un stat fără combustibili fosili, o creştere a construcţiei de locuinţe şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru mediul de afaceri", se arată în textul postat de Ambasada Suediei la Bucureşti.

Potrivit aceleiaşi surse, una dintre cele mai ambiţioase componente ale planului este centura capitalei Stockholm.

Proiectul a început în 2015 şi va dura până în 2025. Cu 21 kilometri lungime totală, dintre care 18 kilometri în tuneluri, centura va deservi 140.000 vehicule în fiecare zi, circulând pe trei benzi separate pe fiecare direcție.

Reprezentanţi ai administraţiilor şi instituţiilor locale, oameni de afaceri, angajaţi din firme, dar şi şoferi aflaţi în trafic au susţinut vineri campania "România vrea autostrăzi #şîeu" şi şi-au oprit activitatea ori şi-au oprit maşinile în trafic timp de 15 minute începând cu ora 15,00.

"România vrea autostrăzi #şîeu" este o campanie iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, cel care a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi. Ulterior, omul de afaceri a anunţat că, pe 15 martie, începând cu ora 15,00, va întrerupe activitatea timp de 15 minute în întregul lanţ de restaurante pe care îl deţine, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din Moldova şi din întreaga ţară. Totodată, el i-a provocat şi pe alţi oameni de afaceri din ţară să-i urmeze exemplul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO