Ambasadorul Germaniei: Economia românească prezintă şi înregistrează o creştere foarte bună

Economia românească înregistrează o creştere foarte bună, a declarat, vineri, într-o declaraţie de presă, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt.
Economica.net - vin, 10 nov. 2017, 13:31
Ambasadorul Germaniei: Economia românească prezintă şi înregistrează o creştere foarte bună

Ambasadorul Germaniei s-a aflat vineri, într-o vizită în Dâmboviţa, unde s-a întâlnit cu autorităţile judeţene, parlamentari, primari din judeţ, reprezentanţi ai Universităţii Valahia Târgovişte şi ai Camerei de Comerţ Dâmboviţa.

”Este o vizită pe care o dedicăm unei serii întregi de subiecte, printre care dezvoltarea în continuare a relaţiilor noastre în plan educaţional şi mă refer aici la educaţia universitară, la promovarea limbii germane, la educaţia profesională. Subiectul principal este reprezentat de dezvoltarea în continuare a relaţiilor economice (…). Pe de o parte, economia românească prezintă şi înregistrează o creştere economică foarte bună şi noi ne dorim ca lucrurile să continue în acest sens, pe de altă parte, economia germană este interesată să dezvolte în continuare această relaţie şi să o facă la nivelul întregii ţări”, a spus ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt.

Acesta a făcut referire şi la investiţia germană de la Automecanica Moreni, care împreună cu furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall, au semnat, în luna iunie, actul constitutiv al societăţii mixte Romanian Military Vehicle Systems, noua societate urmând să fabrice transportorul blindat de trupe 8×8.

”Economia germană este bine reprezentată aici, însă potenţialul este mare. Companii precum HeidelbergCement şi Sun Garden au deja un număr foarte mare de locuri de muncă. Aşa cum spunea domnul preşedinte Oprea (Alexandru Oprea, preşedinte CJ Dâmboviţa, n.r.), există un proiect comun, de importanţă strategică, şi mă refer aici la joint-venture-ul existent între Rheinmetall şi Automecanica Moreni, parteneriat strategic comun. Aici nu ne dorim doar un schimb de tehnologie, ci şi crearea de locuri de muncă înalt calificate pe termen lung”, a spus ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt.

Prezent la întâlnirea cu ambasadorul german a fost şi senatorul Adrian Ţuţuianu, fost ministru al Apărării.

”Discuţiile de astăzi s-au axat pe următoarele lucruri: în primul rând pe prezentarea potenţialului pe care îl are acest judeţ, în al doilea rând pe oportunităţile de colaborare concretă. Am insistat pe subiectul prezenţei firmei Rheinmetall la Automenica Moreni. Ne interesează producţia de transportoare blindate şi de camioane militare. În al treilea rând, sigur că am adus în atenţia Excelenţei Sale posibilităţile de colaborare în domeniul educaţiei, posibilităţile de colaborare între unităţile administrativ teritoriale din judeţ şi unităţile administrativ teritoriale din Germania”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt are în programul vizitei în judeţul Dâmboviţa deplasări la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, la firmele Automecanica Moreni, Sun Garden Pucioasa şi HeidelbergCement Fieni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Gigantul american Intel angajează în România zeci de specialişti IT, dar şi studenţi sau proaspăt absolvenţi
Gigantul american Intel angajează în România zeci de specialişti IT, dar şi studenţi sau proaspăt absolvenţi
Gigantul Intel scoate la concurs 24 de posturi în România pentru birourile din Timişoara, Galaţi şi Braşov pentru diferite ...
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului ...
Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din ...
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia a creat o variantă dedicată exclusiv pieței europene a modelului Sportage dotată cu sisteme de propulsie hybrid și ...