1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

News

Ambasadorul Germaniei susţine dezvoltarea învăţământului dual, despre care spune că e "coloana vertebrală" a economiei ţării sale

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, prezent sâmbătă la Reşiţa, a subliniat importanţa învăţământului profesional dual, despre care a spus că este "coloana vertebrală" a economiei ţării sale. 

25 mar, 2017 | Agerpres

"Unul dintre cele mai fructuoase proiecte germane îl reprezintă pregătirea profesională duală, care este coloana vertebrală a succesului economiei germane, timp de decenii, în lume. La Reşiţa, s-a găsit un grup de întreprinderi care a primit, din partea Ministerului Educaţiei, girul pentru startul pregătirii duale, fiind vorba de până la opt clase profesionale, care vor porni, simultan, în această toamnă. Foarte puţini sunt cei care ştiu că preşedinţii consiliilor de administraţii şi conducătorii marilor întreprinderi germane, la începutul carierei, au făcut pregătire profesională duală. Sper ca acest lucru să îl audă foarte mulţi părinţi. Economia germană, atât aici, cât şi în judeţul vecin, în Timiş, caută oameni foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional, cu mari şanse de creştere în ierarhia profesională. În plus, pe parcursul acestei zile voi vizita mai mult Banatul Montan, deoarece mi-aş dori, pentru dumneavoastră, ca această regiune să profite mai mult de faptul că Timişoara va fi, în 2021, capitală culturală europeană", a declarat ambasadorul.

El s-a întâlnit, sâmbătă, la Reşiţa, cu prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, dar şi cu primarul municipiului, Ioan Popa.

"Mă bucur foarte să fiu aici, la Reşiţa, o regiune foarte importantă în relaţiile noastre şi din punct de vedere economic şi în domeniul educaţiei. Am avut întâlniri utile, productive, cu reprezentanţii oficialităţilor. Este prima mea vizită în regiune, care are multe provocări, dar şi potenţialul să le rezolve. Am fost deosebit de impresionat de strânsa colaborare dintre prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi primarul municipiului Reşiţa, acest lucru reprezentând prima garanţie pentru succes", a afirmat Meier-Klodt.

Potrivit acestuia, regiunea este importantă din multe puncte de vedere pentru ţara sa, în primul rând datorită puternicelor rădăcini germane. Deşi reprezentanţii comunităţii germane sunt puţini, îşi păstrează moştenirea culturală, lucru demonstrat, în opinia ambasadorului, şi prin faptul că foarte de mulţi părinţi români decid să îşi trimită copiii la şcoli de limbă germană.

"Oaspeţii noştri au arătat o deschidere extraordinară spre a aduce investitori. Am discutat despre posibilitatea de a organiza o întâlnire cu investitori germani, astfel încât să putem găsi oportunităţi de dezvoltare pentru judeţul nostru din punct de vedere economic", a precizat prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu.

În acest fel, se va încerca o diminuare a decalajului faţă de judeţul Timiş, ocazie cu care oaspetelui german i s-au prezentat oportunităţile pe care Banatul de Munte le oferă.

"Întâlnirea a fost una extrem de cordială şi s-a axat pe ceea ce a însemnat cultura germană şi ceea ce au însemnat etnicii germani pentru judeţul Caraş-Severin, influenţele care au rămas în mai toate domeniile, de la cel economic, la cel cultural, precum şi regionalismele din Banat care provin din limba germană. Pe de altă parte, am discutat despre oportunităţile pe care judeţul Caraş-Severin le oferă, de la turism, la posibilitatea firmelor germane de a veni şi a investi. Dorinţa noastră, a celor din fruntea administraţiei judeţene este ca la nivelul regiunii noastre să încercăm să reducem decalajul dintre judeţene Timiş şi Caraş-Severin", a subliniat preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO