1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Ambasadorul României în Republica Moldova: Bucureştiul este gata să crediteze activitatea guvernului de la Chişinău

România este să gata să crediteze activitatea guvernului de la Chişinău, Republica Moldova rămânând obiectivul principal al politicii externe a Bucureştiului, a declarat ambasadorul român Marius Lazurca într-un interviu pentru postul Radio Moldova, după cum transmite agenţia IPN.

04 mar, 2015 | Agerpres

Totodată, diplomatul român a dat de înţeles că România va monitoriza activitatea noului cabinet de miniştri de la Chişinău condus de premierul Chiril Gaburici. ''Vom face bilanţul activităţilor guvernului, dar nu al declaraţiilor şefului sau membrilor acestui guvern', a precizat Marius Lazurca.

Şeful misiunii diplomatice române de la Chişinău a subliniat în acelaşi interviu că România s-a bucurat atunci când rezultatele alegerilor de la 30 noiembrie 2014 au arătat posibilitatea formării unei majorităţi parlamentare proeuropene şi a aşteptat ca această majoritate să fie constituită, scrie Agerpres.

''Noi ne-am dorit să vedem o majoritate parlamentară proeuropeană la Chişinău. Sperăm că şi această majoritate care a votat guvernul Gaburici va promova şi va susţine în continuare cursul proeuropean al Republicii Moldova. Sperăm că a fost votat un program de activitate, nu anumiţi oameni pentru anumite funcţii. Noi ne-am bucurat că programul de activitate al guvernului Gaburici este identic cu programul pe care l-a propus premierul-candidat Iurie Leancă. De asemenea, ne-am bucurat când l-am auzit pe liderul PLDM, Vlad Filat, că mai rămâne posibilă formarea unei alianţe de guvernare cu Partidul Liberal', a declarat ambasadorul român.

De amintit că guvernul condus de Chiril Gaburici a fost confirmat la 18 februarie de parlamentul de la Chişinău, cu voturile coaliţiei minoritare Partidul Liberal Democrat - Partidul Democrat şi cu cele ale comuniştilor lui Vladimir Voronin. Sprijinul oferit de comunişti pentru confirmarea în funcţia de premier a lui Chiril Gaburici, un om de afaceri considerat a fi un apropiat al lui Voronin, a generat unele comentarii negative în presa de la Chişinău, care a văzut în acest gest un risc ca apropierea Republicii Moldova de UE să fie încetinită.

Premierul Chiril Gaburici a dat însă asigurări că punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat la 27 iunie 2014 la Bruxelles, stă la baza programului de activitate al guvernului său. De altfel, prima sa deplasare oficială în străinătate, în calitate de şef al guvernului de la Chişinău, a fost efectuată la Bruxelles.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO