1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, proiect de investiţii în valoare de 35 milioane de lei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, derularea unui proiect de investiţii pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată de pe drumurile din ţară, valoarea totală a acestuia fiind de peste 35 de milioane de lei, fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat. 

31 iul, 2019 | Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a explicat că miercuri a fost adoptată o hotărâre referitoare la aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea acestui proiect, care are în vedere măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

"Acest proiect prevede achiziţionarea de echipamente şi amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată din România, cu scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi reducerea accidentelor rutiere grave. Concret, la toate cele 246 de treceri la nivel cu calea ferată vor fi instalaţi stâlpi de iluminat, separatoare de trafic cu elemente reflectorizante, stâlpi de delimitare a sensurilor de circulaţie, simboluri performante şi benzi rezonatoare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 35,321 milioane de lei, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni", a precizat Nelu Barbu.

Acesta a adăugat că finanţarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi din sursele proprii ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO