Amenda impusă Ryanair în Ungaria a fost anulată de Tribunalul Municipal din Budapesta

Ryanair a salutat joi hotărârea Tribunalului Municipal din Budapesta, care a anulat amenda de 763.000 euro impusă de Autoritatea de protecţie a consumatorilor din Ungaria (CPA) în august 2022, după ce Ryanair a transferat spre consumatori noua taxă asupra "profiturilor excesive" impusă de Guvernul de la Budapesta, în valoare de 10 euro pentru fiecare pasager care pleacă din Ungaria, se arată într-un comunicat al operatorului aerian irlandez.
AGERPRES - vin, 02 iun. 2023, 14:47
Amenda impusă Ryanair în Ungaria a fost anulată de Tribunalul Municipal din Budapesta

La acel moment, Ryanair a condamnat această taxă asupra „profiturilor excesive” când principalele companii aeriene din Ungaria (inclusiv Ryanair) raportau pierderi record din cauza pandemiei, scrie Agerpres.

Într-o decizie anunţată săptămâna trecută, Tribunalul municipal din Budapesta a anulat amenda şi a confirmat că Ryanair putea trece în mod legal spre consumatori această taxă, dar şi că drepturile procedurale ale Ryanair au fost „încălcate”. Decizia Tribunalului este în linie cu legislaţia UE, care garantează tuturor companiilor aeriene libertatea de a stabili preţurile şi de a transfera spre consumatori taxele retroactive.

Ryanair a salutat decizia, „care anulează această amendă absurdă şi motivată politic”, se arată în comunicat.

„Salutăm decizia Tribunalului din Ungaria, care reflectă adecvat legislaţia UE, care garantează companiilor aeriene libertatea de a stabili preţurile şi de a transfera spre consumatori taxele retroactive, chiar în cazuri va acesta, când nu există bază legală pentru taxa impusă de Guvernul de la Budapesta, în valoare de 10 euro pentru fiecare pasager care pleacă din Ungaria, într-un moment în care toate companiilor aeriene din UE pierdeau bani din cauza pandemiei”, a afirmat directorul juridic al Ryanair, Juliusz Komorek.

Ryanair crede că „amenda impusă de Autoritatea de protecţie a consumatorilor din Ungaria (CPA) este motivată politic, şi cere ministrului Justiţiei, Judit Varga, să-şi ceară scuze pentru postarea de pe Facebook în care salută impunerea amenzii, care acum este anulată de Tribunalul ungar. Ryanair continuă să investească în Ungaria, şi continuă să ofere bilete la preţuri scăzute către şi dinspre Ungaria, atât pentru cetăţenii maghiari cât şi pentru cei care vizitează ţara. Clarificările anunţate de Tribunalul ungar vor ajuta Ryanair să continue să investească şi să-şi majoreze traficul în Ungaria, în beneficiul cetăţenilor din Ungaria, a familiilor lor şi a sectorului ungar al turismului”, se arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.