1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Amendă pentru OMV Petrom. 40.000 de lei pentru poluarea cu ţiţei de pe râul Cotmeana

Societatea OMV Petrom a fost sancţionată luni cu o amendă de 40.000 de lei, în urma poluării accidentale cu petrol a râului Cotmeana, care a afectat cursul de apă pe o lungime de aproape 12 kilometri, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Argeş Vedea.

23 feb, 2015 | Agerpres

'A fost aplicată poluatorului o sancţiune contravenţională în valoare de 40.000 de lei pentru neluarea la timp a măsurilor operative. De asemenea, s-au dispus sarcini clare reprezentanţilor OMV Petrom pentru curăţarea întregii zone', se arată într-un comunicat al ABA Argeş Vedea.

Aproximativ 300 de litri de ţiţei s-au scurs în râul Cotmeana în urmă cu o zi, în zona localităţilor Cocu şi Poiana Lacului, din cauza unei avarii la o conductă magistrală de transport aflată în administrarea OMV Petrom. După producerea avariei la conducta de transport, reprezentanţii OMV Petrom au oprit pomparea şi au montat, pe sectorul cuprins între comuna Poiana Lacului şi comuna Săpata, 10 baraje din materiale absorbante şi paie, scrie Agerpres.

'Având în vedere că poluarea produsă a depăşit forţa de intervenţie a OMV Petrom - Parc 10 Cocu, conducerea ABA Argeş Vedea a dispus deplasarea la faţa locului a două echipe de intervenţie din cadrul Sistemului Hidrotehnic Olt, care au acţionat cu materiale absorbante, reuşind stoparea undei poluante în dreptul şcolii din comuna Săpata. Aici au fost montate alte cinci baraje, trei ale ABA Argeş Vedea şi două ale OMV Petrom', se precizează în comunicat.

Reprezentanţii societăţii poluatoare au monitorizat permanent cele 15 baraje absorbante pe cursul de apă, acţionând permanent pentru schimbarea acestora şi colectarea produsului petrolier din albie, inclusiv în cursul nopţii, acţiunea de curăţare a albiei şi a malurilor continuând şi luni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO