1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

UPDATE.ASF confirmă. Amendă semnificativă pentru Euroins, a doua mare companie de asigurări RCA. Nu completa corect actele de constatare a daunei

Euroins România, a doua mare companie de asigurări după primele brute subscrise pe RCA, a fost amendată cu 100.000 de lei, în baza nerespectării unor reguli de conduită. Amenda a fost votată de Consiliul ASF în urmă cu câteva momente.

05 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

UPDATE 17:00

 

Redăm mai jos și comunicatul oficial al ASF, care confirmă cele scrise de ECONOMICA.NET

 

"Consiliul ASF a decis sancționarea societății cu amendă în sumă de 100.000 lei pentrunerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 132/2017 și Norma 20/2017 referitoare la:- înregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar; - răspunsul privind solicitarea de despăgubire și formularea ofertei; - utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conține mențiunea conformcăreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unități reparatoareauto, fără nicio restricție sau constrângere din partea asigurătorului RCA; -   utilizarea   unor   surse   de   referință   neprevăzute   în   legislația   din   domeniulasigurărilor;- termenul de încheiere a procesului verbal suplimentar de constatare. De asemenea, Consiliul ASF a decis ca societatea să prezinte, în termen de 30 de zilede la data primirii deciziei, un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.Societatea are dreptul de a contesta sancțiunea în termen de 30 de zile de la comunicareahotărârii Consiliului ASF"
 

Mai precis, Euroins nu preciza în procesele verbale de constatare a daunei că păgubitul se poate adresa oricărui service pentru constatare sau reparație. Este a doua amendă pe care Euroins o primește în ultimele șase luni după ce anul trecut a mai fost sancționată cu 50.000 de lei, tot pe zona de conduită, pentru că nu reușea să răspundă în timp util petițiilor primite la ASF.

În cel mai scurt timp, ASF urmează să emită un comunicat pe această temă, pe care îl vom reda integral la momentul respectiv.

Euroins traversează o perioadă complicată, fiind acuzată de service-uri și transportatori că  îngreunează activitatea de constatare a daunelor pe RCA, că plătește parțial sau că refuză plata reparațiilor către unitățile service.

În acest context, firma controlată de compania bulgară Eurohold este și pe primul loc în ceea ce privește petițiile primite la ASF, de la păgubiți ori mandatari ai acestora.

Peste 2 milioane de clienți sunt asigurați RCA la Euroins, iar firma controlează circa 30% din primele brute subscrise pe această piață.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO