1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Ameninţare cu grevă generală la compania Socep, unul dintre cei mai mari operatori portuari

Activitatea unuia dintre cei mai importanţi operatori de mărfuri generale, în vrac şi containerizate, din Portul Constanţa, Socep S.A., societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, riscă să fie blocată de greva generală anunţată de sindicat ca urmare a eşuării negocierilor pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă.

19 iul, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Sindicatul Personalului Operativ (SPO) Socep, cei 273 de salariaţi membri ai sindicatului vor declanşa joi dimineaţă greva generală în unitate pe termen nelimitat, atât în schimbul de zi (11.00 - 15.00), cât şi pentru schimbul de noapte (20.00 - 24.00).

Vicepreşedintele SPO Socep, Doru Simionesei, a declarat pentru Agerpres că speră ca administraţia şi patronatul să reuşească să evite radicalizarea conflictului de muncă.

'Conflictul de muncă a fost declanşat ca urmare a repetatelor eşuări ale negocierilor privind păstrarea drepturilor obţinute de salariaţi prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM) precum şi din cauza refuzului categoric de a accepta acordarea unei creşteri salariale, pornind de la o sumă negociabilă de 500 de lei, pentru fiecare salariat, din profitul obţinut operaţional obţinut. Patronatul ne propune ca soluţie pentru creşterea veniturilor salariale reducerea cu 3-7 zile a perioadei de concediu suplimentar prevăzut în CCM şi obţinut prin negocieri anterioare, argumentând că astfel, muncind mai multe zile, putem să ne atingem dezideratul de creştere a veniturilor salariale, situaţie inacceptabilă, în viziunea noastră', a declarat liderul sindical.

La rândul său, directorul general al Socep S.A, Marius Barbarino, a precizat pentru AGERPRES că ar regreta situaţia în care s-ar ajunge la greva generală şi că este convins că încă se mai pot găsi soluţii de negociere şi armonizare a poziţiilor dintre sindicat şi administraţie, urmând să comunice ultimele decizii luate la sfârşitul zilei de marţi, în urma unei noi runde de convorbiri cu partenerii sociali.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO