1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Amenzi de aproape trei milioane lei, în minivacanţa de 1 mai

Inspectorii antifraudă fiscală au dispus măsuri contravenţionale în valoare totală de 2,93 milioane lei şi au suspendat activitatea comercială a 58 firme, în urma controalelor efectuate asupra operatorilor din turism, în minivacanţa de 1 mai, potrivit datelor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală /DGAF/.

05 mai, 2014 | Agerpres

Astfel, 493 de inspectori antifraudă au verificat, în perioada 1 - 4 mai 2014, corectitudinea operatorilor de turism şi a patronilor de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Buşteni, Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bran-Moeciu, Mamaia, 2 Mai, Vama Veche, Rânca, Olăneşti, Căciulata, Geoagiu Băi, Băile Felix, Stâna de Vale, Băile Tuşnad ş.a.), pe baza analizei de risc şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate.

În urma verificării a 359 societăţi comerciale, inspectorii antifraudă fiscală au constatat 517 încălcări ale legislaţiei financiar contabile pentru sancţionarea cărora au dispus măsuri contravenţionale în valoare totală de 2,93 milioane lei şi suspendarea activităţii comerciale a 58 firme.

'De exemplu, în staţiunile de pe Valea Prahovei s-a dispus suspendarea activităţii a 14 localuri, care încălcau obligativitatea legală de utilizare a casei de marcat, sau care comercializau băuturi alcoolice fără banderole fiscale. Pe litoral, dintre cluburile verificate cinci au fost sancţionate contravenţional pentru diferenţe dintre stocul real şi cel consemnat în registrele contabile, iar altuia i-a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de trei luni din cauza neutilizării casei de marcat electronice fiscale', se arată în comunicatul DGAF.

De asemenea, unei crame din Sighişoara i s-au dispus sancţiuni totale de 76.751 lei pentru lipsa documentelor de justificare a plăţii accizei aferente băuturilor alcoolice comercializate fără documente de provenienţă.

Aceste acţiuni de control sunt efectuate atât pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, cât şi pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecinţelor negative ale comerţului şi prestărilor de servicii nefiscalizate.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO