1EUR = 4.8595 RON | Bucureşti 26 º

News

Amenzi de peste 300.000 lei şi mărfuri de aproape 200.000 lei confiscate la controale de prevenire a evaziunii

Poliţiştii au aplicat miercuri amenzi de peste 300.000 de lei şi au confiscat mărfuri de aproape 200.000 de lei la controale pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare, potrivit unui comunicat al IGPR.

09 apr, 2014 | Agerpres

De asemenea, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 350.000 de lei.

Peste 100 de poliţişti de investigare a fraudelor şi de la rutieră au fost angrenaţi în acţiune, acţionând în complexe comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj.

Poliţiştii au verificat şi autovehiculele care transportă mărfuri din spaţiul comunitar şi extracomunitar pe teritoriul României din categoria legume-fructe şi produse din carne.

Până în prezent oamenii legii au verificat documentele a 147 de societăţi comerciale, iar specialiştii ANSVSA au verificat stocurile de produse, originea materiilor prime, distribuţia acestora şi condiţiile de producere.

A fost identificată o fabrică de mezeluri care, din primele verificări, nu avea avizele de funcţionare necesare. Aceasta funcţiona în spaţiul unei foste fabrici de produse închise în 2013. Specialiştii ANSVSA verifică stocurile de produse, originea materiilor prime, distribuţia şi condiţiile de producere. Din primele verificări nu sunt indicii de livrare a produselor la supermarketuri.

Poliţia Română continuă controalele împreună cu specialiştii ANSVSA pe întreg teritoriul ţării.

Pentru această acţiune au fost instituite filtre rutiere în patru puncte - pe Autostrada A1, la km 40, sensul Piteşti-Bucureşti, Şoseaua de Centură - Jilava, Şoseaua de Centură - Chitila şi Şoseaua de Centura A2, zona Pod centura Brăneşti - sens giratoriu, controalele vizând maşinile care sunt folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar.

La nivelul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj au fost constituite filtre pe drumurile care fac accesul dinspre punctele de trecere a frontierei Giurgiu, Calafat, Cenad, Nădlac, Vărşand, Borş, Salonta, Valea lui Mihai şi Secuieni care monitorizează autovehiculele ce transportă mărfuri din spaţiul comunitar şi extracomunitar pe teritoriul ţării din categoria legume-fructe şi produse din carne (congelate sau refrigerate).

Activităţile de miercuri se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional dispus de Şeful Poliţiei Române pentru perioada 1- 19 aprilie pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor Pascale, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

Zilnic sunt angrenaţi în medie aproape 7.000 de poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la rutieră şi transporturi, la nivel naţional, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Doar marţi au fost depistate 439 de infracţiuni, dintre care 112 de evaziune fiscală şi au fost aplicate 12.500 de sancţiuni contravenţionale de peste 3.200.000 de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de 780.000 de lei.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO