Amenzi de peste 300.000 lei şi mărfuri de aproape 200.000 lei confiscate la controale de prevenire a evaziunii

Poliţiştii au aplicat miercuri amenzi de peste 300.000 de lei şi au confiscat mărfuri de aproape 200.000 de lei la controale pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare, potrivit unui comunicat al IGPR.
Economica.net - mie, 09 apr. 2014, 18:26
Amenzi de peste 300.000 lei şi mărfuri de aproape 200.000 lei confiscate la controale de prevenire a evaziunii

De asemenea, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 350.000 de lei.

Peste 100 de poliţişti de investigare a fraudelor şi de la rutieră au fost angrenaţi în acţiune, acţionând în complexe comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj.

Poliţiştii au verificat şi autovehiculele care transportă mărfuri din spaţiul comunitar şi extracomunitar pe teritoriul României din categoria legume-fructe şi produse din carne.

Până în prezent oamenii legii au verificat documentele a 147 de societăţi comerciale, iar specialiştii ANSVSA au verificat stocurile de produse, originea materiilor prime, distribuţia acestora şi condiţiile de producere.

A fost identificată o fabrică de mezeluri care, din primele verificări, nu avea avizele de funcţionare necesare. Aceasta funcţiona în spaţiul unei foste fabrici de produse închise în 2013. Specialiştii ANSVSA verifică stocurile de produse, originea materiilor prime, distribuţia şi condiţiile de producere. Din primele verificări nu sunt indicii de livrare a produselor la supermarketuri.

Poliţia Română continuă controalele împreună cu specialiştii ANSVSA pe întreg teritoriul ţării.

Pentru această acţiune au fost instituite filtre rutiere în patru puncte – pe Autostrada A1, la km 40, sensul Piteşti-Bucureşti, Şoseaua de Centură – Jilava, Şoseaua de Centură – Chitila şi Şoseaua de Centura A2, zona Pod centura Brăneşti – sens giratoriu, controalele vizând maşinile care sunt folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar.

La nivelul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj au fost constituite filtre pe drumurile care fac accesul dinspre punctele de trecere a frontierei Giurgiu, Calafat, Cenad, Nădlac, Vărşand, Borş, Salonta, Valea lui Mihai şi Secuieni care monitorizează autovehiculele ce transportă mărfuri din spaţiul comunitar şi extracomunitar pe teritoriul ţării din categoria legume-fructe şi produse din carne (congelate sau refrigerate).

Activităţile de miercuri se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional dispus de Şeful Poliţiei Române pentru perioada 1- 19 aprilie pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor Pascale, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

Zilnic sunt angrenaţi în medie aproape 7.000 de poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la rutieră şi transporturi, la nivel naţional, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Doar marţi au fost depistate 439 de infracţiuni, dintre care 112 de evaziune fiscală şi au fost aplicate 12.500 de sancţiuni contravenţionale de peste 3.200.000 de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de 780.000 de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...