1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Americanii anunţă „discuţii„bune” cu nord-coreenii. Coreea de Nord transmite contrariul

Statele Unite au dat asigurări sâmbătă că au avut "discuţii bune" în Suedia cu Coreea de Nord, deşi Phenianul a acuzat Washingtonul că a făcut să eşueze aceste consultări dedicate dosarului nuclear nord-coreean, transmite Agerpres.

06 oct, 2019 | ECONOMICA.net

„Comentariile făcute mai devreme de delegaţia Coreei de Nord nu reflectă conţinutul şi nici spiritul discuţiei de astăzi, care a durat 8 ore şi jumătate. SUA au venit cu idei inovatoare şi au avut discuţii bune cu omologii lor nord-coreeni" a afirmat, într-un comunicat de presă, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus.

Statele Unite au acceptat invitaţia adresată de suedezi de „a reveni la Stockholm pentru a ne revedea peste două săptămâni ca să continuăm consultările asupra tuturor subiectelor" a adăugat Ortagus.

Washingtonul şi Phenianul "nu vor depăşi, într-o sâmbătă, o moştenire de 70 de ani de război şi de ostilitate în peninsula coreeană. Sunt chestiuni importante şi necesită un angajament puternic din partea celor două ţări. SUA şi-au luat acest angajament", a asigurat ea, părând să arunce mingea în tabăra nord-coreeană.

Aceste consultări reprezintă prima încercare de reluare a dialogului dintre cele două ţări, după eşecul summitului de la Hanoi, din februarie, la care au participat preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO