1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Americanii continuă să resimtă efectele recesiunii

Americanii continuă să resimtă efectele recesiunii din 2008-2009 chiar dacă o mare majoritate dintre ei afirmă că stau 'destul de bine' din punct de vedere economic, potrivit unei vaste anchete a Rezervei Federale (Fed), publicată joi şi citată de AFP.

08 aug, 2014 | Agerpres

Mai mult de o treime dintre familiile americane (34 %) afirmă că nivelul lor de viaţă este mai puţin bun decât în urmă cu cinci ani, când criza financiară şi imobiliară a aruncat ţara în cea mai severă recesiune de la Marea Depresie.

Altă treime (34 %) arată că nivelul său de viaţă a rămas acelaşi, în timp ce 30 % dintre persoanele intervievate afirmă că au progresat.

Acest 'Raport asupra bunăstării economice a cuplurilor americane' publicat de Banca centrală se bazează pe răspunsurile a 4.100 de persoane intervievate în perioada septembrie-octombrie 2013.

Aproximativ un american din doi (42%) afirmă că, din cauza crizei, a trebuit să întârzie o cheltuială sau o cumpărătură majoră, iar 18% recunosc că au amânat o decizie majoră - ca, de pildă, o pensionare - din cauza conjuncturii economice.

Totuşi, 60 % dintre familiile americane estimează că 'trăiesc confortabil'. Dar sunt şi 61 % care consideră că venitul lor nu va creşte în următoarele 12 luni, în timp ce 16% se tem ca el să nu scadă

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO