Americanii de la Emerson investesc 55 mil. euro, la Cluj. Noua platformă va genera sute de locuri de muncă

Compania americană Emerson şi-a extins capacităţile de producţie pe care le are în Cluj cu o nouă platformă, care a presupus o investiţie de 55 de milioane de euro şi care consolidează extinderea reţelei globale de producţie şi servicii de inginerie ale firmei. Noua platformă va genera câteva noi sute de locuri de muncă.
Economica.net - mar, 08 iul. 2014, 08:46
Americanii de la Emerson investesc 55 mil. euro, la Cluj. Noua platformă va genera sute de locuri de muncă

Extinderea include o nouă construcţie care va găzdui Centrul Regional de Proiecte în Inginerie şi Centrul European de Sisteme de Integrare pentru PlantWeb Solutions Grup. Construcţia a fost inaugurată oficial marţi şi va oferi suficient spaţiu pentru cele câteva sute de angajaţi.

Aproximativ 600 dintre aceştia vor asigura servicii de inginerie şi asistenţă pentru sisteme europene de control şi proiecte de automatizări, iar alţi 100 vor lucra la asamblarea şi testarea sistemelor de comandă ale proiectelor din toată Europa. Într-o primă fază, compania va angaja, în viitorul apropiat, 200 de persoane, iar restul, în câteva luni.

Citeşte şi Clujenii vor avea ocazia să facă bancnote şi piese de maşină pentru nemţi

‘Clienţii noştri din Europa şi din alte părţi urmăresc să îşi îmbunătăţească eficienţa, să respecte standardele de siguranţă şi mediu şi să reducă consumul de energie, iar pentru a atinge aceste obiective apelează la tehnologia şi cunoştinţele de specialitate ale companiei Emerson. Noua capacitate de producţie, centralizarea sistemelor de asamblare precum şi creşterea numărului de angajaţi în departamentele noastre de project management, inginerie şi vânzări, permit companiei o mai bună satisfacere a cerinţelor clienţilor europeni şi asigură un timp de răspuns îmbunătăţit al serviciilor şi produselor oferite clienţilor din regiune’, a spus Steve Sonnenberg, preşedintele Emerson Process Management.

Proiectul mai include şi ridicarea unei a doua clădiri, cu o suprafaţă de 18.800 de metri pătraţi, destinată fabricării instrumentelor de măsurare a debitului. Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţia, care s-a ridicat la 43 din cele 55 de milioane de euro, va satisface cererea în creştere de servicii şi produse de măsurare a debitului în cadrul unei companii, atât în Europa, cât şi în alte regiuni.

Clădirea va include un centru de ultimă generaţie destinat clienţilor, unde vor putea fi asigurate condiţiile necesare pentru traininguri, întâlniri şi expuneri ale tehnologiilor Emerson. Noul amplasament se adaugă la reţeaua deja existentă a companiei Emerson, ce include un centru de producţie de instrumente de măsurare a fluxului şi service în Ede, Olanda.

Campusul Emerson din Cluj-Napoca este, în prezent, unul dintre cel mai mari puncte de lucru din Europa ale companiei americane, având aproape 2.000 de angajaţi.

Reprezentanţii companiei au explicat că datorită numărului de universităţi cu profil tehnic, amplasarea în Cluj-Napoca s-a dovedit a fi o alegere foarte bună pentru Emerson, într-un moment de extindere rapidă a producţiei şi a centrelor de resurse.

În campusul de la Cluj, Emerson produce regulatoare de presiune, aparate de măsurare a debitului şi densităţii, generatoare de energie, echipamente electrice pentru centrale electrice fotovoltaice.

Emerson Process Management, sector de business al grupului Emerson, este lider de piaţă în domeniul soluţiilor pentru automatizarea producţiei, procesării şi distribuţiei în sectorul chimic, petrol şi gaz, în rafinării, în industriile producătoare de lemn şi hârtie, minerit şi metale, precum şi în alte domenii.

Din 2006, când Emerson a deschis facilitatea de producţie de la Cluj, până în prezent, compania a investit 75 de milioane de euro, la care se adaugă noua investiţie, de 55 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...