Americanii de la Vertiv au închiriat 4.500 mp de birouri în Cluj-Napoca

Producătorul american de hardware, software şi soluţii pentru centre de date Vertiv a închiriat o suprafaţă de 4.500 mp de birouri în clădirea Advancity Business Center, amplasată în zona centrală a orașului Cluj-Napoca. Tranzacţia a fost asistată de CBRE.
Răzvan Zamfir - mar, 13 aug. 2019, 07:50
Americanii de la Vertiv au închiriat 4.500 mp de birouri în Cluj-Napoca

„Mutarea strategică a Vertiv în clădirea de birouri Advancity Business Center reprezintă totodată o premieră pentru companie, fiind primul proces de relocare derulat pe plan local. Echipa și-a dorit o clădire modernă de birouri, amplasată central, în care Vertiv să devină principalul chiriaș, acest lucru sprijinind direct consolidarea brandului. Biroul a devenit deja un instrument de recrutare și loializare a talentelor, mai ales pe piețe atât de dinamice precum Cluj-Napoca, București, Timișoara sau Iași”, a declarat Vlad Damian, Senior Consultant, Advisory & Transaction Services, în cadrul CBRE România, specialistul care a consiliat procesul de relocare a Vertiv.

Clădirea de birouri Advancity Business Center se află pe strada Someșului, în apropiere de Piața Mihai Viteazul, a fost livrată în 2019 și are o suprafață închiriabilă de 6.820 mp, desfășurată pe parter și cinci etaje, la care se adaugă parcare subterană.

Conform datelor CBRE Research, în județul Cluj, numărul angajaților care își desfășoară activitatea în sectorul IT&C este estimat la 16.242 pentru anul 2019, fiind așteptată o creștere de aproximativ 3% în 2020. Cluj se clasează astfel pe locul al doilea la nivel național în funcție de numărul angajaților din IT&C, după regiunea București – Ilfov, unde numărul celor care lucrează în acest sector este estimat la 89.183 pentru 2019, cu o creștere de 4% în 2020.

În ceea ce privește stocul de spații moderne de birouri de Cluj-Napoca, acesta este estimat la 312.000 mp în prezent, fiind așteptate livrări de 28.000 până la finalul anului 2020.

Piața spațiilor de birouri din Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, atât din punct de vedere al noilor dezvoltări, cât și al achizițiilor la care am asistat, peste 139 de milioane de euro fiind tranzacționate doar în ultimul an. Odată cu noile livrări din 2019-2020, care includ și proiecte mixte, ce integrează componenta de birouri cu cea de retail și chiar rezidențială, Cluj-Napoca își reconfirma poziția de lider al orașelor regionale. Acest lucru se datorează în mare parte funcționării eficiente a ecosistemului format din administrația publică, mediul academic și mediul de business. Astfel, Cluj-Napoca a devenit un model de succes care poate fi replicat la nivel național”, a declarat Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services, CBRE România.

La nivel național, conform datelor CBRE Research, stocul modern de spații de birouri este estimat la aproximativ 3.8 mil. mp în prezent, fiind programate livrări de 190.000 mp până la finalul anului.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul de mașini electrice Tesla recrutează personal în România
Producătorul de mașini electrice Tesla recrutează personal în România
La doar un an după deschiderea biroului de la București, producătorul american de mașini electrice Tesla pare gata pentru un nou pas făcând angajări....
Moraru, MIPE: Scheme de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen şi susţinerea IMM-urilor
Moraru, MIPE: Scheme de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen şi susţinerea IMM-urilor
Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Carmen Moraru a declarat, miercuri, că în această ...
China anunţă încheierea exerciţiilor militare din jurul Taiwanului
China anunţă încheierea exerciţiilor militare din jurul Taiwanului
Armata chineză a anunţat miercuri încheierea "cu succes" a exerciţiilor militare din jurul Taiwanului, transmite dpa.
BTA: Traficul pe podul Vidin-Calafat a atins cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani
BTA: Traficul pe podul Vidin-Calafat a atins cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani
Traficul pe podul peste Dunăre care face legătura între oraşul Vidin din Bulgaria şi oraşul Calafat din România este ...