Americanii, îngrijoraţi că imigranţii ilegali le afectează stilul de viaţă şi economia

Americanii sunt profund îngrijoraţi că imigraţia ilegală ameninţă cultura şi economia ţării, relevă un sondaj Reuters/Ipsos, în contextul în care preşedintele Barack Obama încearcă să evite Congresul pentru a relaxa politica privind imigraţia.
Economica.net - joi, 07 aug. 2014, 07:07
Americanii, îngrijoraţi că imigranţii ilegali le afectează stilul de viaţă şi economia

O proporţie de 70% la sută dintre americani sunt de părere că imigranţii fără documente ameninţă credinţele şi obiceiurile americane, conform sondajului, scrie Reuters.

Rezultatul sugerează că imigraţia s-ar putea alătura reformei Obamacare privind asigurările de sănătate şi economiei ca problemă fierbinte care încurajează tot mai mulţi republicani să voteze la alegerile pentru Congres din noiembrie.

În contextul în care Congresul nu reuşeşte să cadă de acord asupra reformelor privind imigraţia, Obama ar putea acţiona pe cont propriu în următoarele săptămâni pentru a oferi permise de muncă pentru aproape 5 milioane de imigranţi fără documente şi pentru a amâna unele expulzări, conform unor informaţii din mass-media.

Votanţii hispanici şi cei liberali ar saluta o astfel de măsură, însă sondajul Reuters/Ipsos, realizat online, arată că restul ţării s-ar putea să nu fie de acord.

În pofida argumentelor Casei Albe şi ale unor grupuri precum Camera Americană de Comerţ conform cărora afacerile au de câştigat de pe urma imigraţiei legale, 63% dintre cei chestionaţi sunt de părere că imigranţii sunt o povară pentru economie.

În timp ce economia şi Obamacare rămân principalele îngrijorări ale votanţilor, imigraţia a devenit o problemă tot mai mare în ultimele luni, din cauza relatările din media despre un aflux de imigranţi ilegali, inclusiv zeci de mii de copii, dinspre America Centrală.

45% dintre cei chestionaţi în cadrul acestui sondaj sunt de părere că numărul imigranţilor legali cărora li se permite intrarea în SUA ar trebui redus.

Numai 17% consideră că ar trebui ca un număr mai mare de imigranţi legali să primească permisiunea de a veni în SUA. 38% sunt de părere că numărul ar trebui să rămână acelaşi.

Sondajul a fost realizat online în perioada în perioada 15-22 iulie pe un eşantion de 2.014 americani. Marja de eroare este de +/- două puncte procentuale.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...