Ampere (Renault) va lansa un vehicul electric „cu un preț sub 20.000 de euro”

În prezentarea evoluției Ampere - compania dedicată mașinilor electrice aparținând grupului Renault - oficialii au menționat viitoarea lansare a unui model care va avea „un preț sub 20.000 de euro”. Ulterior, Luca de Meo a menționat că acesta va fi noua generație Twingo.
Robert Stan - mie, 15 nov. 2023, 11:14
Ampere (Renault) va lansa un vehicul electric „cu un preț sub 20.000 de euro”

Așa cum ați aflat deja de la Economica.net, noua companie Ampere a grupului Renault și-a anunțat astăzi planurile de viitor. În acestea este inclus și un viitor vehicul de oraș, denumit „Legend”, care va fi prezentat în această după-amiază la evenimentul Ampere Capital Markets Day.

Conform primelor informații despre acest viitor produs, Legend (Twingo)va fi un vehicul cu dimensiuni reduse, extrem de eficient, al cărui preț se va situa sub pragul de 20.000 de euro. De altfel, conform oficialilor Ampere „el dispune de o eficiență energetică «best-in-class», cu un consum de numai 10 kWh/100km, emisii de CO₂ pe parcursul ciclului de viață cu 75% mai mici decât majoritatea vehiculelor cu combustie internă vândute pe piața europeană în 2023, și un consum de materii prime redus, ca urmare a dimensiunilor sale compacte”.

Modelul va fi fabricat în Europa și va fi „disponibil la un preţ de intrare în gamă sub 20.000 de euro (înaintea de aplicarea subvențiilor), care va reprezenta un cost pentru client echivalent cu mai puțin de 100 de euro pe lună.”

Modelul Legend (Twingo)va fi lansat pe piață după 2025, el urmându-le actualelor Megane-E-Tech și Scenic E-Tech, dar și modelelor Renault 5 și Renault 4 care vor fi lansate în următorii doi ani. Conform celor de la Ampere, Renault 5 va avea un preţ de bază de circa 25.000 de euro.

Ulterior, după lansarea Legend (Twingo), gama de produse a companiei „va fi completată cu două modele suplimentare odată cu lansarea celei de-a doua generații de vehicule, ceea ce va reprezenta un total de șapte vehicule până în 2031”.

Având în vedere dimensiunile lor, Renault 5, Renault 4 și Twingo vor fi asamblate pe platforma AmpR Small, fosta CMF-B EV, în timp vehiculele mai mari vor avea la bază platforma AmpR Medium (fosta CMF-EV).

Întreaga gamă de produse a Ampere are trebui să genereze în 2025 – când va fi compusă din patru vehicule: Megane-E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5 și Renault 4 – venituri de circa 10 miliarde de euro, iar în 2031 – când celor patru li se vor adăuga încă trei – micul Twingo și alte două de clasă compactă – venituri de 25 de miliarde de euro.

Având în vedere poziționarea gamei Dacia pe piață, sub cea a Renault, odată cu apariția Twingo prețul fratelui Spring ar trebui să scadă și el, sensibil, sub 20.000 de euro.

Citește și:
– Ampere promite șapte vehicule până în 2031 și așteaptă obținerea de profit începând cu 2025

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...