1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Amsterdam va găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului

Oraşul olandez Amsterdam a fost desemnat, luni seară, pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmit agenţiile internaţionale de presă.

20 noi, 2017 | Agerpres

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP şi Reuters, după ce în runda a treia de vot, în care au intrat oraşele Milano şi Amsterdam, cele două candidate au obţinut un număr egal de voturi, preşedinţia estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural - tragerea la sorţi.

''Felicit oraşul Amsterdam pentru câştigarea votului pentru găzduirea EMA! Este o alegere excelentă, care garantează continuitate în asigurarea de medicamente sigure pentru consumatorii europeni'', a scris pe Twitter ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles.

La a doua rundă de vot au candidat Milano, Amsterdam şi Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziţii în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA, Bratislava obţinând locul al patrulea şi ieşind astfel din cursă.

EMA are circa 900 de angajaţi care se ocupă de evaluarea, supervizarea şi monitorizarea medicamentelor pentru fiinţe umane şi animale în interiorul blocului comunitar.

După alocarea sediului EMA, în Consiliul UE urmează procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorităţii Bancare Europene (EBA). Cele opt oraşe în competiţie pentru sediul EBA sunt Bruxelles, Dublin, Luxemburg, Paris, Frankfurt, Viena, Praga şi Varşovia, favoritele fiind Frankfurt şi Viena.

Găzduirea sediilor EMA şi EBA se traduce prin locuri de muncă şi vizibilitate pentru oraşele şi ţările gazdă şi de aceea competiţia a fost extrem de dură.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO