1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Ana Gomes, după criticile pe care i le-a adus Viorica Dăncilă: În sfârşit zice ceva! În anii în care a fost în PE nu am auzit-o să spună ceva

Eurodeputata socialistă Ana Gomes, pe care Viorica Dăncilă a acuzat-o, după numeroase critici la adresa PSD, că are legături cu George Soros şi că propria ţară a vrut să-i ridice imunitatea, afirmă, într-un interviu acordat Digi24, că Viorica Dăncilă este "premierul de paie” al lui Liviu Dragnea. Ea mai spune că se bucură că prim-ministrul Dăncilă "în sfârşit zice ceva".

06 mar, 2018 | Agerpres

Ana Gomes afirmă că nu a auzit-o pe Viorica Dăncilă "să spună ceva, să vorbească despre ceva" în perioada în care aceasta a fost europarlamentar.

"În primul rând, daţi-mi voie să vă spun că mă bucur că prim-ministrul Dăncilă are ceva de zis - în sfârşit zice ceva! În anii în care a fost aici, în Parlamentul European, nu am auzit-o să spună ceva, să vorbească despre ceva. Ce a spus despre mine e, în primul rând, factual incorect, mai ales ce a spus, despre cum ar fi încercat ţara mea să-mi ridice imunitatea. Nu a fost aşa!", a răspuns Ana Gomes criticilor pe care i le-a adus Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul socialist a vorbit şi despre "o percepţie că Liviu Dragnea e cel care conduce şi partidul, şi Guvernul".

"Oricând are (Liviu Dragnea - n.r.) o confruntare cu premierii, cum s-a întâmplat cu Victor Ponta şi cu ultimii premieri, scapă de ei şi-i înlocuieşte cu oameni de paie - în cazul de faţă, femei de paie. După cum v-am spus, nu reuşesc să văd ce contribuţie a avut doamna Dăncilă când a făcut parte din Parlamentul European", a mai declarat Ana Gomes.

La remarca jurnalistului Digi24, că în România ni s-a spus că Dăncilă a avut mare succes la Bruxelles, reacţia Anei Gomes a fost: "Serios? (...) Bine! (râde - n.red.)".

Eurodeputata socialistă Ana Gomes, membră a familiei europene din care face parte şi PSD, declara, recent, că dacă cineva dezinformează Bruxellesul în privinţa justiţiei din România, acela este chiar Guvernul PSD-ALDE.

Întrebată despre aceste declaraţii, premierul Viorica Dăncilă a comparat-o pe Ana Gomes cu Monica Macovei, spunând că declaraţiile acesteia au fost neinspirate şi că Portugalia a vrut să îi retragă imunitatea pentru defăimarea propriei ţări.

"După părerea mea, e o declaraţie total neinspirată. Doamnei Ana Gomes chiar Portugalia a vrut să îi retragă imunitatea pentru defăimarea propriei ţări. Cred că putem să o asemănăm cu doamna Monica Macovei. E membră a fundaţiei Friends of Europe, patronată de domnul Soros, deci nu e în necunoştinţă de cauză a ceea ce vrea să inducă în România", a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Ea mai spunea că Ana Gomes şi-a depăşit atribuţiile de europarlamentar. "Am discutat la Bruxelles cu oficialii europeni despre legile justiţiei şi i-am rugat să luăm legătura când e nevoie. Au fost întru totul de acord. Această privire la general nu e corectă. Inclusiv doamna Ana Gomes nu spune ce e incorect şi ce nu se poate aplica. Sunt intenţiile unui om care vrea să iasă în evidenţă", a susţinut premierul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO