1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

ANAF actualizează procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi ce desfăşoară activitate în România

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală actualizează procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente precum şi Formularul 013 'Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente'.

27 oct, 2016 | Agerpres

Conform unui comunicat al ANAF, prin noul proiect se propune adaptarea procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, a formularului 013, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia, la noile prevederi ale Codului de procedură fiscală şi ale Codului fiscal.

Contribuabilii nerezidenţi, care desfăşoară activităţi pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, odată cu depunerea declaraţiei de înregistrare fiscală, au obligaţia să indice sediu permanent desemnat, potrivit dispoziţiilor din Codul fiscal. În cazul înregistrării fiscale, declaraţia de înregistrare fiscală se depune la organul fiscal în raza căruia se află sediul permanent ce urmează a fi desemnat.

'Urmare a intrării în vigoare a dispoziţiilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a Legii nr. 207/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se impune actualizarea temeiului de drept şi a referinţelor legislative din conţinutul 'Declaraţiei de înregistrare fiscala/Declaraţiei de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente' formularul 013, şi instrucţiunilor de completare a acestuia, precum şi din procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente', se menţionează în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO