1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

ANAF: În Spaţiul Privat Virtual s-au înregistrat peste 40.500 de utilizatori până în martie 2016

Spaţiul Privat Virtual a atras 40.500 de utilizatori care au solicitat peste 215.000 de documente prin acest serviciu online pus la dispoziţia contribuabililor de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reiese dintr-un comunicat transmis de ANAF.

07 mar, 2016 | Agerpres

'Numărul celor care s-au înregistrat în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a depăşit 40.500 de utilizatori, potrivit bilanţului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală realizat în martie 2016. Sunt peste 215.000 de documente solicitate şi descărcate din Spaţiul Privat Virtual, altele decât adeverinţe de venit şi certificate de atestare fiscală', se menţionează în comunicat.

Potrivit documentului, serviciul online al ANAF îi ajută pe contribuabili să afle mai uşor şi mai rapid ce obligaţii fiscale au de plată şi conturile de trezorerie unde le pot achita. Plăţile se pot face prin virament bancar sau prin ordin de plată, dar şi prin serviciile de plăţi online ale băncilor comerciale. O alternativă este şi tipărirea notelor de plată către trezorerie. Odată înregistraţi în Spaţiul Privat Virtual, contribuabilii vor primi confirmarea plăţii, indiferent de modalitatea în care aceasta a fost făcută - prin ordin de plată, în numerar la ghişeul Trezoreriei, prin mandat poştal la oficiile Poştei Române sau prin virament în contul tranzitoriu al Ministerului Finanţelor Publice.

Din SPV se pot descărca deciziile de impunere din 2013 încoace şi se poate verifica modul în care au declarat angajatorii contribuţiile de asigurări sociale. Cu ajutorul unui calculator conectat la Internet, se pot depune gratuit formularele 200, 220 şi 230. Tot online, se pot solicita şi elibera de către Ministerul Finanţelor Publice-ANAF adeverinţe de venit electronice şi certificate de atestare fiscală. În plus, în SPV se găseşte un istoric al fluxului de documente transmise şi eliberate de ANAF.

'Serviciul este disponibil în toată ţara şi se află într-o continuă dezvoltare şi diversificare', se menţionează în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO