ANAF: Încasările au fost afectate în multe administraţii financiare din cauza protestelor. Angajaţii să nu blocheze activitatea, este ilegal

Încasările au fost afectate în multe administraţii financiare din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie şi contabilitate publică, a declarat Bogdan Nicolae Stan, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă al instituţiei.
Economica.net - mar, 16 mai 2017, 13:42
ANAF: Încasările au fost afectate în multe administraţii financiare din cauza protestelor. Angajaţii să nu blocheze activitatea, este ilegal

‘Ni s-au raportat mai multe situaţii în care plăţile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către funcţionari care protestau. La Timişoara, de exemplu, au existat angajaţi ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului funcţionarului public. În multe administraţii financiare, încasările au fost afectate, din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publică. Le cer să nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Însă, orice protest trebuie să respecte legea, ori, în cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depăşit’, a declarat Stan.

Preşedintele ANAF le-a solicitat marţi directorilor din direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, în cadrul unei videoconferinţe, să asigure o bună funcţionare a activităţii instituţiei în relaţia cu contribuabilii şi să respecte prevederile legale, pe fondul derulării protestului din ultimele zile.

El a cerut directorilor executivi să poarte un dialog onest cu reprezentanţii sindicatelor din finanţe şi să găsească împreună o soluţie prin care să se asigure buna desfăşurare a activităţii instituţiei.

‘Blocarea, chiar şi pentru o perioada scurtă de timp, a activităţii de colectare are repercusiuni nedorite şi, de multe ori, greu de contorizat asupra întregii societăţi’, a mai precizat Stan.

Angajaţii din Finanţe din ţară au întrerupt marţi activitatea, pentru a doua zi consecutiv, în semn de protest faţă de prevederile proiectului Legii salarizării unitare, care ar aduce o scădere cu până la 35% a salariilor acestora.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor ‘Sed Lex’, Vasile Marica, a anunţat, luni, că salariile a 12.000 de angajaţi ar scădea cu circa 10 – 35% după aplicarea noii legi a salarizării unitare.

Circa 500 de angajaţi din Finanţe au protestat luni, în faţa sediului ANAF din Bucureşti, după care au plecat în marş spre Ministerul Finanţelor Publice, unde au rămas mai bine de două ore.

În cursul zilei de miercuri liderii de sindicate din ţară vor veni la Bucureşti la o întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...