1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

ANAF: Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de 3,41 milioane lei

Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de 3,41 milioane lei în urma controalelor desfăşurate în perioada 6 - 12 iunie 2016, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

14 iun, 2016 | Agerpres

'În contextul intensificării acţiunilor de control pe fondul creşterii cererii şi a consumului de bunuri şi servicii, în prima săptămână de la intensificarea acţiunilor de control operativ (6 - 12 iunie 2016) la nivelul întregii ţări au fost verificaţi 450 de contribuabili şi au fost stabilite sume în valoare totală de 3.410.774 lei (amenzi şi confiscări). S-au aplicat 623 de sancţiuni contravenţionale (amenzi şi avertismente) în valoare de 3.119.600 de lei şi s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 291.174 de lei', potrivit comunicatului.

ANAF precizează că s-a dispus suspendarea activităţii a opt operatori economici (patru pentru neutilizarea casei de marcat, doi pentru lipsa casei de marcat şi doi pentru deţinerea de produse accizabile fără marcaje corespunzătoare).

Pentru asigurarea recuperării sumelor sustrase de la plata către bugetul consolidat al statului, au fost instituite două măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate în valoare totală de 211.928 de lei.

ANAF reaminteşte că inspectorii antifraudă vor documenta şi organiza, în regim intensiv, acţiuni operative de monitorizare şi control antifraudă, inclusiv în zile de sâmbătă şi duminică, care vor viza următoarele sectoare: domeniul recoltării cerealelor, morăritului şi panificaţiei; centre comerciale angro din zone cu risc fiscal şi cu activitate semnificativă, restaurante, baruri, cluburi; zone cu aglomerare de comercianţi en-detail cu risc fiscal ridicat; prestări de servicii direct către populaţie: turistice/agrement, sportive/medicale de estetică/întreţinere, întreţinere şi reparaţii auto; livrări de bunuri cu amănuntul către populaţie: agroalimentare, îmbrăcăminte şi încălţăminte, menaj, materiale de construcţii, jucării, electrice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO