ANAF îşi face sediu de 10 niveluri lângă Lacul Morii

ANAF a demarat un proiect de construcție a noului sediu al Fiscului, care va găzdui şi Centrul de Date al ANAF. Astfel urmează să se construiască în Bucureşti o clădire de 10 niveluri. Autorităţile caută servicii de arhitectură, de inginerie și servicii integrate de inginerie, de amenajare urbană, de arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanţă științifică și tehnică, de testare și analiză tehnică. Anunţul de contractare prin licitație deschisă a serviciilor de proiectare a fost înscris pe SEAP (163063/25.09.2015).
Economica.net - lun, 28 sept. 2015, 10:33
ANAF îşi face sediu de 10 niveluri lângă Lacul Morii

Clădirea va avea şapte etaje, plus parter şi două nivele la subsol, o amprentă de 1.500 de metri pătraţi şi o arie construită desfăşurată a imobilului de 15.000 de metri pătraţi. Centrul va fi dotat cu săli de echipamente, săli de întâlniri, cantină şi zonă de preparare, dar şi cu grupuri sanitare, oficii, spaţii tehnice, parcare acoperită cu punct de spălătorie auto.

Clădirea ar urma să se construiască pe un teren donat de Serviciul de Telecomunicaţii speciale, în apropierea Lacului Morii, din Capitală (Splaiul Independenţei nr. 323A). Valoarea estimatã a contractului este de 1.568.167 lei.

„Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP – Banca Mondială) s-a constatat nevoia unui nou şi modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care să asigure disponibilitatea neîntreruptă a serviciilor IT&C şi care să respecte standardele si normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (Telecommunications Infrastructure Standard For Data Centers TIA-942), precum şi a unor spaţii de birouri pentru direcţiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activităţii de administrare a veniturilor statului în aşa fel încât să permită comasarea în acelaşi sediu a diferitelor structuri ale agenţiei care lucrează în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucureşti. Cele două nevoi pot fi în mod optim soluţionate prin edificarea unei clădiri sau a unor clădiri aflate în aceeaşi incintă şi care să aibă atât funcţionalităţi de birouri cât şi funcţionalităţi tehnice pentru activităţile aferente Centrului de Date Primar. Totodată, asigurarea unui sediu comun pentru structurile de coordonare şi de reglementare precum şi pentru structura de tehnologia informaţiei care le deserveşte ar facilita comunicarea şi ar creşte în mod deosebit eficienţa activităţii”, arată ANAF.

În cazul nerealizării noului centru de date va fi afectat întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agenţiei, cu consecinţe negative în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activităţii Trezoreriei Statului şi al activităţii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat. Totodată, lipsa unui nou centru de date ar împiedica realizarea Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale (RAMP – Banca Mondială) din cauză că noile echipamente ce vor fi achiziţionate prin proiectele amintite mai sus ar trebui livrate şi puse în funcţiune, etapizat, în următorii doi, până la trei ani, susţine instituţia.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...