1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

ANAF: Principalele obiective în 2016 - implementarea plăţii cu cardul, dezvoltarea spaţiului privat virtual

ANAF are ca obiective pentru acest an simplificarea formularelor pentru contribuabili, dezvoltarea spaţiului privat virtual, implementarea plăţii cu cardul, precum şi menţinerea sau creşterea gradului de colectare, chiar dacă unele impozite şi taxe au fost reduse, a declarat marţi preşedintele agenţiei, Dragoş Doroş.

29 mar, 2016 | NEWS.ro

El a precizat că instituţia a simplificat deja două formulare, destul de dezbătute în spaţiul public, printre care cel privind deconturile de TVA, elaborând un set de reguli care să îmbunătăţească aplicarea acestora.

"Un alt obiectiv este dezvoltarea Spaţiului Privat Virtual, astfel încât să interacţionăm cât mai mult cu contribuabilii în spaţiul virtual şi să eficientizăm interacţiunea, atât din partea ANAF, cât şi a contribuabilului, pentru că este un pas mare pentru îmbunătăţirea colectării", a afirmat Doroş, la o conferinţă de prezentare a Raportului de performanţă pe 2015 al Fiscului.

Şeful ANAF a subliniat că speră la implementarea plăţii cu cardul a impozitelor şi taxelor cât mai curând în acest an.

Totodată, Fiscul vizează finalizarea cu succes a programului derulat împreună cu Banca Mondială, de modernizare a infrastructurii şi procedurilor ANAF.

Doroş a menţionat că ANAF a crescut gradul de colectare anul trecut cu 7,8%, ajungând la o valoare colectată de 196,8 miliarde lei (43,73 miliarde euro). De asemenea, conformarea voluntară la plată s-a situat la 83,5%, iar la declarare a fost de 94,75%.

"Aici trebuie să mai lucrăm, să ţinem o legătură mai apropiată cu contribuabilul. De asemenea, sperăm să menţinem această tendinţă pozitivă a colectării, chiar dacă unele impozite au scăzut, dar avem alte mecanisme prin care sperăm să menţinem sau să creştem gradul de colectare", a mai spus preşedintele agenţiei.

El a punctat că instituţia pe care o conduce va continua eforturile de combatere a evaziunii fiscale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO