1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

ANAF şi-a depăşit planul de încasări pe mari contribuabili în ianuarie. Gradul de încasare a fost de 121%

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu are, în acest moment, probleme cu încasarea taxelor şi impozitelor, având în vedere problemele cu sistemul informatic, ci chiar şi-a depăşit planul de încasări pe luna ianuarie, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa.

15 feb, 2017 | Agerpres

'Din informaţiile pe care le am, nu este cazul în momentul de faţă să discutăm despre aşa ceva (probleme la încasarea taxelor -n.r). ANAF a reuşit să îşi depăşească planul pentru luna ianuarie. Pe mari contribuabili au reuşit să facă 121% în ianuarie ca realizare de plan, deci în momentul de faţă nu există astfel de riscuri', a spus Mişa.

Per total, încasările ANAF în ianuarie au fost de 104% din planul asumat, a precizat secretarul de stat.

Cu toate acestea, Mişa a admis că ANAF are probleme cu sistemul informatic şi trebuie găsite rapid soluţii pentru a se evita riscul ca acesta să se blocheze.

'Programul cu Banca Mondială nu a evoluat chiar în parametri doriţi. Au fost întârzieri consistente în 2015, când trebuia să fim la 20% din program şi am fost la 5%. Sunt multe de făcut în zona informatizării, probleme legate de capacitatea de stocare şi de servere. Dacă nu se găseşte o soluţie rapidă, există riscul ca sistemul să se blocheze', a explicat Mişa.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO