1EUR = 4.8419 RON

Finanţe şi bănci

Patronii imploră Antifrauda să nu-i închidă. ANAF: Vom păstra acelaşi ritm al controalelor

ANAF a facut 99 de controale în weekend pe Litoral. Antifrauda a avut parte şi de momente neobişnuite. Au postat pe pagina proprie de Faceebook un astfel de eveniment, în careo firmă a scris într-un caiet "lăsat strategic pe o masă" să nu fie închisă pentru că hrăneşte familiile a 24 de angajaţi.

28 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Iată postarea ANAF de pe Facebook:

Pe un caiet scris lăsat strategic pe o masă din apropierea inspectorilor antifraudă aflați în control pe litoral, un reprezentat al firmei verificate le-a transmis acestora o rugăminte: să închidă cumva ochii la cei 25.000 de lei (peste 5.000 de euro) pe care nu i-au înregistrat în casa de marcat în acea zi și să le dea doar un avertisment, fără să le suspende activitatea. Pentru că ei au 24 de angajați și au mai fost deja avertizați, riscând acum suspendarea.

Citind aceste rânduri, ne-am gândit la acei contribuabili onești care au tot 24 de angajați cărora le "asigură" pâinea și care plătesc și ei destule taxe la stat. Acestor antreprenori corecți vrem să le transmitem un singur lucru:

"Vă asigurăm că vom aplica legea cu strictețe și vom păstra același ritm al controalelor până când vom reuși, atât cât ne stă în putință, să asigurăm acel mediu concurențial onest pe care voi îl meritați."

În urma controalelor efectuate la 99 de agenţi economici, ANAF a mai aplicat 11 avertismente, a confiscat marfă în valoare de 12.451 lei şi a suspendat activitatea unui agent economic. La acţiunea de control au participat 150 de inspectori fiscali.

Potrivit ANAF, în cadrul acestei acţiuni, inspectorii antifraudă au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române care a asigurat desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de control.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO