1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Analiză Fitch: Darea în plată ameninţă recuperarea sectorului bancar românesc

Legea dării în plată - care vizează stingerea unui credit ipotecar prin cedarea către bancă a dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat - ar putea perturba îmbunătăţirea performanţei sectorului bancar românesc, se arată într-o analiză a Fitch.

23 mar, 2016 | Mediafax

"Considerăm că legea va fi negativă pentru activitatea băncilor pe mai multe fronturi dacă va trece în forma actuală. Creditele ipotecare de retail ar putea fi puse sub presiune în condiţiile în care băncile îşi vor înăspri normele de creditare şi vor cere avans mai mare pentru a se proteja împotriva disciplinei de creditare mai slăbite", se arată într-un raport al Fitch publicat la Londra.

În plus, potrivit raportului, programul guvernamental Prima Casă, driver-ul principal al creditării de retail de la criză încoace, va fi cel mai probabil "terminat".

"Impactul ar putea fi substanţial întrucât 20% din totalul creditării de retail se află sub incidenţa programului de la lansarea acestuia din 2009 şi până în prezent", se precizează în documentul oficial.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO