ANAT protestează din nou faţă de modul neprofesionist în care funcţionează TAP Portugal în relaţia cu România

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) protestează din nou faţă de modul neprofesionist în care funcţionează TAP Portugal în relaţia cu România şi subliniază că pasagerii cursei Bucureşti-Lisabona, anulate joi, vor primi asistenţă de la Airhelp, liderul mondial în obţinerea compensaţiilor pentru pasagerii afectaţi.
Economica.net - joi, 07 sept. 2017, 07:08
ANAT protestează din nou faţă de modul neprofesionist în care funcţionează TAP Portugal în relaţia cu România

‘ANAT protestează din nou faţă de modul neprofesionist în care funcţionează TAP Portugal în relaţia cu România. A trimis un protest şi data trecută, şi la companie, şi la ambasadă. Airhelp, liderul mondial în obţinerea compensaţiilor pentru pasagerii afectaţi, deja lucrează pentru cei afectaţi în 27 şi 28 august. Are multe cazuri şi pasagerii vor primi câte 400 de euro fiecare. Îi va prelua şi pe cei de acum’, precizează reprezentanţii ANAT.

Operatorul aerian TAP Portugal a anulat, joi, cursa Bucureşti – Lisabona, aeronava trebuind să decoleze la ora 7:00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

‘Astăzi, 7 septembrie 2017, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – Bucureşti – Lisabona. Cei 254 de pasageri care urmau să decoleze la ora 7:00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti către Lisabona sunt asistaţi de agentul de handling care deserveşte compania aeriană şi de personal al aeroportului Henri Coandă. În acelaşi timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse’, spun reprezentanţii CNAB, într-un comunicat remis AGERPRES.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că beneficiază de tot sprijinul necesar pentru derularea în deplină siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor aeriene.

De asemenea, câteva zeci de turişti români sunt blocaţi pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, deoarece zborul spre Bucureşti programat în jurul orei 24:00 a fost anulat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României în Republica Portugheză are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopţii, la aeroport pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.

Potrivit acestuia, din informaţiile obţinute până la acest moment reiese că o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, afirmă MAE.

În urmă cu o săptămână, au mai fost anulate două curse TAP Portugal Lisabona – Bucureşti şi retururile lor, fără a fi explicate motivele. Premierul Mihai Tudose a cerut atunci revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia turiştilor români blocaţi în aeroportul din capitala Portugaliei.

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...