1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

ANAT: Românii au devenit interesaţi de oferte premium

Românii au devenit tot mai interesaţi de oferte premium, de circuite de lux, fapt vizibil în cererea de la această ediţie a Târgului de Turism al României, a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Lucia Morariu.

17 noi, 2013 | Agerpres

'Faţă de ediţia din 2012, nu au fost deosebiri foarte mari din punct de vedere al traficului, al publicului interesat de cumpărarea vacanţelor din târg. Publicul a arătat, însă, un interes crescut pentru circuitele de lux, pentru ofertele premium, în destinaţii exotice, ceea ce arată că a fost un apetit sporit pentru calitate şi confort. Zonele cele mai atractive pentru turiştii care caută destinaţii exotice sunt Thailanda, Malaezia, Singapore, Kenya - sejur cu safari, charter-ul pentru Mauritius cu plecare din Bucureşti, pentru prima dată oferit în România, Republica Dominicană, Insulele Seychelles', a arătat Lucia Morariu.

Pe de altă parte, interesul ţărilor care au venit cu standuri proprii a fost să încheie parteneriate cât mai multe cu agenţiile din România. 'Am remarcat un interes sporit din partea reprezentanţilor Ungariei, Bulgariei, Greciei, ţară care, de altfel, a crescut ca vânzări în România cu 40% în 2013 faţă de 2012, la fel ca şi Bulgaria care a crescut cu 10%', a mai spus preşedintele ANAT.

Pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, destinaţiile preferate de români sunt Ardealul şi Banatul.

,,Majoritatea românilor îşi vor petrece Crăciunul şi Revelionul în ţară, unii cumpărând pachete turistice, alţii la rude. Ceea ce este cu adevărat îmbucurător la această ediţie, pe lângă noile destinaţii lansate, este modul în care s-au prezentat tour-operatorii, care au acordat interes modului în care să se pună în evidenţă, chiar dacă acest fapt a implicat costuri suplimentare', a mai spus Morariu.

ANAT a participat cu un număr de 55 de agenţii membre la Târgul de Turism al României, care s-a desfăşurat la Romexpo, în perioada 14 - 17 noiembrie.

La eveniment au participat peste 200 de firme din România, Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, India, Indonezia, Iordania, Israel, Italia, Moldova, Slovacia, Polonia, Turcia şi Ungaria.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO