Anca Dragu: Profitul obţinut de populaţie prin titlurile de stat din programul Fidelis Centenar nu va fi impozitat

Titlurile de stat destinate populaţiei prin intermediul noului program Fidelis Centenar nu vor fi purtătoare de impozit pe profitul obţinut, iar dacă un deţinător se răzgândeşte înainte de perioada scadenţei de doi ani, şi doreşte să vândă titlul deţinut, o poate face prin intermediului Bursei, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, Anca Dragu, în cadrul evenimentului Banii Tăi Expo, organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), scrie Agerpres.
Economica.net - sâm, 28 mai 2016, 07:32
Anca Dragu: Profitul obţinut de populaţie prin titlurile de stat din programul Fidelis Centenar nu va fi impozitat

‘Instrumentul financiar Fidelis Centenar reprezintă o nouă variantă prin care românii pot investi în titluri de stat, cu scadenţă în 2018. De ce Fidelis Centenar? Pentru că titlurile, cum spuneam, vor avea scadenţa în 2018, atunci când România împlineşte 100 de ani de la marea Unire. Vom emite, ca atare, o nouă emisiune de titluri de 100 de milioane de lei, cu scadenţa de doi ani. Este interesant că, de data aceasta, avem şi nişte cupoane câştigătoare. Practic, la scadenţă, în 2018, vom alege 100 de deţinători de titluri care vor primi un premiu un premiu în valoare de o mie de lei, iar asta va fi în plus faţă de dobânda pe care o vom oferi desigur la acest instrument’, a afirmat Dragu.

Potrivit ministrului Finanţelor, noile titluri de stat nu vor fi purtătoare de impozit pe profitul obţinut, iar cei care doresc să vândă un titlu pe care îl deţin, în decursul celor doi ani, o pot face prin intermediul BVB.

‘Pot să vă spun că aceste titluri de stat, spre deosebire de alte posibilităţi de investiţie financiară, nu sunt purtătoare de impozit pe profitul obţinut. Practic, dacă investiţi în titluri de stat, la scadenţă veţi primi dobânda aferentă şi nu veţi plăti impozit pe dobânda obţinută în cei doi ani în care deţineţi titluri de stat. De asemenea, dacă cineva se răzgândeşte în perioada celor doi ani şi doreşte să vândă titlul pe care îl deţine o poate face foarte bine prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti’, a explicat Anca Dragu.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat joi că va lansa, în iulie, programul Fidelis Centenar, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, pe doi ani, în valoare totală de 100 de milioane de lei. Valoarea unui titlu va fi de 100 de lei, iar dobânda va fi fixă şi va fi anunţată în momentul deschiderii perioadei de subscripţie.

În plus, deţinătorii de titluri de stat vor participa, la scandenţă, la o loterie în urma căreia 100 de deţinători vor primi un premiu de 1.000 de lei fiecare.

În vara anului trecut, populaţia a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei în cadrul emisiunii cu o valoare totală de 100 de milioane de lei derulată în perioada 8 – 19 iunie, iar dobânda a fost stabilită la 2,15% pe an. Emisiunea de titluri de stat din 2015 a fost prima din ultimii 10 ani destinată populaţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...