Anca Jurma, delegată în funcţia de procuror şef al DNA

Procurorul general Augustin Lazăr a emis luni ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA.
Economica.net - lun, 09 iul. 2018, 12:40
Anca Jurma, delegată în funcţia de procuror şef al DNA

Anca Jurma, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost delegată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, la 9 iulie 2018, în funcţia de procuror şef al DNA.

‘Ca urmare a decretului prin care preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcţie a doamnei Anca Jurma, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.’, conform unui comunicat al Parchetului General.

Anca Jurma s-a născut la 10 decembrie 1966, se arată în CV-ul postat pe site-ul www.epac-eacn.org.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (1990) şi este Doctor în drept (2010, Universitatea din Bucureşti).

A îndeplinit, succesiv, funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, potrivit www.pna.ro.

În perioada 2000-2002, a fost procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din 2002, Anca Jurma este procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. A îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al DNA.

Vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN); membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...