Anchetă DNA cu prejudiciu de aproape un milion de euro la Parcul Industrial Brazi

Procurorii anticorupţie au început urmărirea in rem într-un dosar constituit după ce conducerea SC Brazi Industrial Parc, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova şi care a pierdut un proces prin care este obligată să plătească aproape un milion de euro firmei preşedintelui UNPR Prahova, Daniel Niculae, a depus o plângere la DNA.
Economica.net - vin, 29 aug. 2014, 18:29
Anchetă DNA cu prejudiciu de aproape un milion de euro la Parcul Industrial Brazi

Potrivit raportului de activitate prezentat, vineri, de directorul SC Brazi Industrial Parc, Marcian Cosma, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, societatea pe care o conduce a pierdut un proces cu firma Dalex Montaj SRL, ca urmare a acestui fapt conducerea parcului înaintând o plângere către DNA pentru a se stabili cine se face vinovat de pierderea procesului şi cum poate fi recuperat prejudiciul de aproape un milion de euro adus parcului industrial.

Marcian Cosma a declarat, pentru AGERPRES, că firma respectivă, care se numea iniţial Montplast Product, a închiriat un imobil în Parcul Industrial Brazi, pe o perioadă contractuală determinată.

La un moment dat, reprezentanţii firmei nu şi-au mai achitat obligaţiunile către parc, astfel că respectiva societate a fost acţionată în instanţă pentru recuperarea datoriilor, parcul industrial câştigând procesul.

Ulterior, Montplast a intrat în insolvenţă şi şi-a schimbat numele în Dalex Montaj SRL, firma deschizând un proces la Tribunalul Prahova pentru recuperarea investiţiei făcută în imobilul închiriat în Parcul Industrial Brazi. ‘Ne-au acţionat în instanţă pentru recuperarea sumei investite, deşi, prin relaţiile contractuale, nu aveam obligaţie să le dăm vreun ban pentru că investiţiile şi le-au asumat. În primă fază, noi am câştigat pe fond la Ploieşti, după care, din motive politice, la acea vreme acţionarul principal fiind Daniel Niculae (preşedintele UNPR Prahova- n.r.), acesta a cerut strămutarea procesului de la Ploieşti invocând că Mircea Cosma, preşedinte al CJ, ar avea influenţă asupra instanţelor prahovene şi, fiind adversar politic al lui Mircea Cosma, ar fi putut pierde procesul. Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Piteşti’, a explicat Marcian Cosma.

Curtea de Apel Piteşti a admis, în noiembrie 2013, apelul reclamantei Dalex Montaj obligând pârâta SC Brazi Industrial Parc să plătească acesteia suma de 4.213.690 lei.

Decizia instanţei a fost atacată de reprezentanţii parcului industrial la instanţa supremă, care, în luna iunie a acestui an, a respins ca nefondat recursul.

Directorul parcului industrial a precizat că a făcut o plângere la DNA, solicitând procurorilor care ar fi început urmărirea in rem în acest dosar ‘să meargă pe firul istoriei şi să concretizeze cine se face vinovat pentru pierderea acestei sume’.

Până la acest moment, firma Dalex a executat deja din conturile Parcului Industrial Brazi suma de 1.211.473 de lei.

Marcian Cosma a menţionat că va încerca să obţină prin negocieri cu reprezentaţii Dalex Montaj SRL eşalonarea celor aproximativ trei milioane de lei pe care parcul le mai are de plătit către această societate.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul BCR a încheiat anul trecut cu un profit net în creştere cu 33%
Grupul BCR a încheiat anul trecut cu un profit net în creştere cu 33%
Grupul BCR a înregistrat un profit net de 2,321 miliarde de lei (469 milioane de euro) în 2023, în creştere cu 33% faţă de cel din 2022, care s-a situat la 1,746 miliarde de lei (354 milioane......
Preşedinta Comisiei Europene, criticată pentru că a zburat prea des cu avionul privat
Preşedinta Comisiei Europene, criticată pentru că a zburat prea des cu avionul privat
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a zburat cu un avion privat de 23 de ori pe parcursul anului trecut, ...
Taxele ridicate pe jocurile de noroc încep să-și facă efectul. Operatorii au început retragerile din România
Taxele ridicate pe jocurile de noroc încep să-și facă efectul. Operatorii au început retragerile din România
La începutul lunii octombrie 2023, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care a reglementat agresiv taxele și garanțiile ...
Profitul net al Biofarm a crescut la 77 de milioane de lei în 2023
Profitul net al Biofarm a crescut la 77 de milioane de lei în 2023
Producătorul de medicamente şi suplimente Biofarm (simbol bursier BIO) a încheiat anul 2023 cu profit net de aproximativ ...