ANCOM: Acoperirea broadband de generaţia a treia este de 90% din teritorul României

Acoperirea de internet în bandă largă este, în acest moment, de 90% din suprafaţa României, în timp de 64% dintre cei care nu utilizează internetul, în general, spun că nu au nevoie de acest serviciu, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Gheorghe Rusen, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/.
Economica.net - lun, 25 nov. 2013, 13:32
ANCOM: Acoperirea broadband de generaţia a treia este de 90% din teritorul României

‘Acoperirea broadband în România este de a treia generaţie şi este în proporţie de 90% din teritoriu. Avem, de asemenea, şi acoperire 4G destul de mare faţă de media europene, care se află la 26%. Cred că în România concurenţa este foarte acerbă. Avem şase operatori în zona mobilă şi 900 de operatori de servicii fixe de broadband’, a afirmat Rusen.

Potrivit directorului ANCOM, 64% dintre cei care nu folosesc internetul declară că nu au nevoie de acest serviciu, iar jumătate din aceştia că este prea scump.

‘64% dintre cei care nu folosesc internetul spun că nu au nevoie de acest serviciu, iar 50% dintre aceştia spun că este prea scump. De asemenea, 34% folosesc internetul pentru a-şi crea site-uri. De aici, provocarea este să facem consumatorul să consume servicii de top’, a spus Gheorghe Rusen.

Din datele oficiale ale ANCOM, publicate la începutul lunii octombrie, serviciile de comunicaţii din România conectează, în prezent, în jur de patru milioane de abonaţi la telefonia fixă şi peste 25,5 milioane de abonaţi la telefonia mobilă, iar aproape jumătate din gospodăriile din România au o conexiune la internet fix şi peste 85% dintre ele un abonament la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

Publicaţia Business Review organizează, luni, conferinţa cu tema ‘Focus pe Telecom’, în care se discută despre trendurile pieţei de profil şi impactul noilor tehnologii asupra mediului de afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...