1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

ANCOM: Două companii participă la licitaţia pentru televiziunea digitală terestră

Companiile Nova Media SRL, din Timişoara, şi M Plus Investments SRL au depus dosare pentru în cadrul celei de a patra licitaţie pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră, ambele fiind admise în etapele viitoare ale procedurii, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), şi-au depus dosarele de candidatură companiile Nova Media S.R.L şi M Plus Investments S.R.L, se arată în comunicatul de presă, remis marţi, Agerpres.

31 ian, 2017 | Agerpres

În data de 13 februarie 2017, în urma etapei stabilirii primului set de oferte câştigătoare, comisia de licitaţie va anunţa ofertanţii câştigători şi dacă este necesar să fie organizată etapa de licitaţie propriu-zisă, potrivit comunicatului.

În cadrul licitaţiei sunt disponibile două multiplexuri naţionale, 26 de multiplexuri regionale şi 18 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră nealocate în procedurile anterioare. Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă. Prin intermediul fiecărui multiplex naţional se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii ţări, în timp ce multiplexurile regionale şi locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un judeţ, respectiv o localitate, se precizează în comunicat.

Acordarea multiplexurilor se face prin procedură de selecţie competitivă. Aceasta presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice categoriile şi numărul de multiplexuri pe care doreşte să le achiziţioneze. În funcţie de existenţa sau nu a unei cereri mai mari decât oferta, licitaţia poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depăşeşte oferta, pentru celelalte categorii desemnarea câştigătorilor făcându-se pe baza ofertei iniţiale.

După ce se stabilesc câştigătorii şi preţurile pentru fiecare multiplex solicitat, licitaţia poate continua cu o rundă de alocare în care multiplexurile unde sunt posibile mai multe alocări vor fi repartizate ofertanţilor câştigători pe baza sumelor suplimentare pe care aceştia vor fi dispuşi să le plătească pentru a obţine o anumită alocare a frecvenţelor.

Taxa minimă de licenţă este de 300.000 de euro, iar pentru multiplexurile regionale şi locale aceasta variază între 1000 de euro şi 10.000 de euro. Taxele de licenţă au fost stabilite de către Guvern în anul 2014. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioada de 10 ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO