1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 20 º

News

ANCOM propune prelungirea perioadei de desemnare a Poştei Române ca furnizor de serviciu universal

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii propune prelungirea, până la data de 31 decembrie 2019, a calităţii de furnizor de serviciu universal a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), la cererea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

15 ian, 2019 | ECONOMICA.net

"Propunerea ANCOM vine ca urmare a solicitării Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) de a prelungi perioada de desemnare a CNPR ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, ţinând cont de necesitatea asigurării continuităţii serviciului poştal universal", se spune într-un comunicat al ANCOM.

Potrivit sursei citate, drepturile şi obligaţiile CNPR care au fost stabilite prin Decizia nr. 1158/ 2013 privind desemnarea Poştei Române ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, cu modificările şi completările ulterioare, rămân neschimbate.

Astfel, CNPR are obligaţia de a furniza serviciile incluse în sfera serviciului universal pe întreg teritoriul României, inclusiv în zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scăzută a populaţiei, acolo unde numărul redus al trimiterilor poştale colectate sau distribuite nu justifică prezenţa unui furnizor de servicii poştale pe principii comerciale.

Serviciile incluse în sfera serviciului universal sunt: colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor poştale interne şi internaţionale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, pachete mici şi imprimate, în greutate de până la două kilograme, inclusiv; colectarea, sortarea, transportul şi livrarea coletelor poştale interne şi internaţionale, în greutate de până la 10 kilograme, inclusiv; distribuirea coletelor poştale în greutate de până la 20 kilograme, inclusiv, expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia; serviciul de trimitere recomandată având ca obiect trimiteri poştale din categoria prevăzută la lit. a); serviciul de trimitere cu valoare declarată având ca obiect trimiteri poştale din categoriile prevăzute la lit. a) - c); colectarea, sortarea, transportul şi livrarea cecogramelor interne şi internaţionale.

Proiectul de decizie pentru modificarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 1158/ 2013 privind desemnarea Companiei Naţionale Poşta Română SA ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, cu modificările şi completările ulterioare, este pus în dezbatere publică şi poate fi consultat pe site-ul ANCOM. Persoanele interesate pot transmite observaţii şi propuneri până la data de 25.01.2019.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurentei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructura şi a inovaţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO