Andrei Gerea, propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei

Andrei Gerea este propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei, a anunţat, marţi, după şedinţa BPN, liderul liberal Crin Antonescu.
Economica.net - mar, 15 oct. 2013, 09:01
Andrei Gerea, propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei

Antonescu a precizat că propunerea a fost aprobată în Biroul Politic Naţional, în unanimitate, de către cei 58 de membri prezenţi la şedinţă.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreată”, a menţionat Antonescu.

El a mai spus că este „un minister foarte greu, în general, într-o ţară care are principala problemă în zona economică”.

 

BIO: Andrei Gerea, la al treilea mandat de deputat, propus la Economie după 23 de ani în PNL

Andrei Dominic Gerea, propus de PNL pentru portofoliul Economiei, are 45 de ani şi a absolvit în 1997 Academia de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, primul său loc de muncă fiind ca electronist automatizări, la Automatica SA.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Gerea are o vechime de 23 de ani în PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte. În perioada 1994 – 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş.

Ca activitate profesională, a început în 1987 ca electronist automatizări la Automatica SA, apoi în perioada 1988 – 1992 a fost electronist la ICE Felix Computers SA, timp de un an director comercial la Van Soestbergen SRL, între 1993 şi 1997 merceolog la Industrialexport. În intervalul 1997 – 2002 a fost manager realţii cu clienţii la Eximbank România, iar între 2000 şi 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeaşi poziţie deţinând-o şi în perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodată, a fost şi director de sucursală la Banca Ţiriac, filiala Piteşti.

În 1996 – 2000 şi 2000 – 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar în perioada 1998 – 2000 a fost şi membru al Consiliului de Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov. În perioada 1999 – 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

Andrei Gerea se află la al treilea mandat de deputat, este căsătorit şi are doi copii.

Gerea are o casă, un apartament şi datorii de 176.100 de euro la bănci

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Andrei Gerea, propus pentru Ministerul Economiei, are un apartament şi o casă în judeţul Argeş, datorii de 176.100 de euro şi un cont de 10.000 de euro.

Conform declaraţiei de avere, Gerea deţine împreună cu soţia sa, Ayten, un apartament de 101 metri pătraţi în Piteşti, achiziţionat în 2005, şi o casă de 220 de metri pătraţi, în Ştefăneşti – Argeş, cumpărată în 2007. Ambele locuinţe sunt achizţionate pe baza unor credite.

Andrei Gerea are un cont de 10.000 de euro deschis în 2005 la Banca Transilvania şi are trei credite totalizând 176.100 de euro la BCR şi la Unicredit Ţiriac Bank.

Soţia sa, Ayten Gerea, a înregistrat venituri de 11.632 de lei din calitatea de administrator al Valahia Investments SRL şi de 27.337 de lei din consultanţa acordată Bonaqua Holding SA.

Andrei Gerea este asociat în trei firme, Valahia Investments SRL (50%), Valahia Motor SRL (66,67%) şi Gamma Asig Broker SRL (15%).

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...