1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Andronescu, la Educaţie, Ciamba la Afaceri Europene - nominalizările PSD

Ecaterina Andronescu a fost nominalizată, în unanimitate, de Biroul Permanent Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a anunţat, marţi, preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

13 noi, 2018 | Agerpres

Totodată, secretarul de stat în MAE George Ciamba a fost desemnat, în locul lui Victor Negrescu, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene.

George Ciamba, desemnat pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene (fişă biografică)

Secretarul de stat în MAE George Ciamba a fost desemnat, la 13 noiembrie 2018, de Biroul Permanent Naţional al PSD, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene.

George Ciamba s-a născut la 20 februarie 1966. A absolvit Facultatea de Inginerie Electronică (1989). A urmat cursurile Programului de Economie şi Relaţii Internaţionale la Hoover Institution - Universitatea Stanford (1992) şi a fost selectat să participe la Programul "International Visitor" pentru lideri în formare pe probleme de politică externă al Agenţiei de Informaţii a SUA (1997). Deţine o diplomă de studii aprofundate în relaţii internaţionale, obţinută ca şef de promoţie în 1993, din partea Universităţii Bucureşti şi a MAE. A publicat articole în domeniul relaţiilor internaţionale, cu accent pe Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, respectiv integrarea euro-atlantică a României, potrivit site-ului mae.ro.

După absolvirea studiilor superioare, a intrat în Ministerul Afacerilor Externe ca ataşat şi a parcurs toate etapele carierei diplomatice, în anul 2004 fiindu-i acordat gradul diplomatic de ambasador. Între 1991-1995 a ocupat diferite funcţii în cadrul MAE: referent de spaţiu pentru SUA, pentru Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică şi pentru problematica neproliferării.

A ocupat funcţiile de director adjunct (1996-1997) şi apoi director al Direcţiei America de Nord (1997-1999). A fost membru în comisia interguvernamentală şi Grupul de Iniţiativă România-SUA creat sub egida Centrului de Studii Strategice Internaţionale din Washington.

Între 1999-2003, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Turcă, precum şi reprezentant permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră, între 2001-2003.

În perioada iulie 2003 - septembrie 2005 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Multilaterale şi ulterior, Globale, în MAE. În această calitate, a coordonat dosarele asociate cu UE (Conferinţa Interguvernamentală), NATO, Consiliul Europei, ONU şi alte organizaţii internaţionale.

A fost ambasador al României în Republica Elenă (2005-2012). În noiembrie 2012 a fost numit secretar de stat pentru Afaceri Europene. În februarie 2016 a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE, iar în ianuarie 2017 a fost numit din nou secretar de stat în MAE.

În 1999 a primit distincţia "Ambasadorul Anului", acordată de cotidianul "Nine O'clock", iar în 2000, a fost decorat cu "Ordinul Meritul Naţional în Grad de Comandor".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO