1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Angajaţii CE Oltenia ar putea primi o mărire salarială de 250 lei

Angajaţii din cadrul Complexului Energetic Oltenia /CE Oltenia/ ar putea primi o mărire de salariu în cuantum de 250 lei, în timp ce pentru personalul din subteran se vor acorda patru salarii compensatorii brute la o eventuală disponibilizare, sunt principalele puncte stabilite în cadrul negocierilor dintre conducerea CE Oltenia şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri /MEIMMA/, transmis AGERPRES.

20 mar, 2015 | Agerpres

Potrivit sursei citate, după mai bine de nouă ore de discuţii şi negocieri, conducerea Complexului Energetic Oltenia şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale, mai puţin Federaţia Naţională Mine Energie /FNME/, au ajuns la un acord privind acţiunile viitoare, în acest sens părţile semnând un protocol. Documentul a fost parafat la sediul ministerului de resort în data de 19 martie 2015, la întâlnirea dintre conducerea CE Oltenia şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale Univers, FNME, Energetica şi Petrom participând şi ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Documentul prevede ca fiind prioritară încheierea în regim de urgenţă a unui contract colectiv de muncă la nivelul Complexului Energetic. De asemenea, s-a ajuns la un acord cu privire la aplicarea unor drepturi marginale angajaţilor CE Oltenia începând cu data de 20 martie 2015, precum şi cu privire la acordarea a patru salarii medii brute pe unitate - ca salariu compensatoriu la disponibilizare, pentru tot personalul din subteran.

În plus, conducerea unităţii şi organizaţiile sindicale s-au angajat ca, până la data de 30 martie, să finalizeze negocierile privind semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) prin introducerea în document, în limita bugetului previzionat al CE Oltenia, a unui adaos salarial lunar în cuantum de 250 de lei/angajat, a prevederilor referitoare la salariile compensatorii pentru personal (altul decât cel care lucrează în subteran) şi a punctului vizând cota de cărbune ce va fi acordată fiecărui salariat.

Scopul întrevederii dintre părţile implicate a fost acela de pune capăt manifestaţiilor şi de a detensiona starea conflictuală creată între managementul CE Oltenia şi salariaţi.

În urma încheierii protocolului, părţile au convenit să asigure pacea socială până la semnarea CCM. Mai mult, organizaţiile sindicale au decis să facă demersuri pentru retragerea proceselor juridice intentate conducerii CE Oltenia, iar managementul Complexului s-a angajat să nu întreprindă nicio acţiune administrativă şi/sau juridică împotriva personalului care a manifestat prin blocarea în subteran sau prin greva foamei în perioada precedentă semnării protocolului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO