Angajaţii din call-center primesc salarii de 1.600 lei „în mână”, iar IT-ştii – de patru ori mai mult – Adecco Research

Adecco lansează în România divizia de cercetare de piață Adecco Research, prin intermediul căreia angajatorii vor avea acces la cei mai importanți indicatori despre piața muncii. Potrivit rezultatelor centralizate de consultanții Adecco, un analist servicii clienți dintr-un call center, angajat prin intermediul Adecco, are în medie un salariu lunar de circa 1.600 de lei net pe lună. La polul opus, un manager de proiect are un salariu net mediu de aproape 7.000 de lei pe lună.
Economica.net - joi, 21 iun. 2018, 08:40
Angajaţii din call-center primesc salarii de 1.600 lei

„Interacționăm zilnic cu foarte multe informații legate de piața forței de muncă, de la dinamica cererii și a ofertei de candidați, până la dinamica nivelului salarial și al beneficiilor oferite de angajatori. În acest context, Adecco Research, divizia de cercetare a Adecco, va reprezenta un barometru al pieței forței de muncă și va veni în întâmpinarea nevoilor companiilor de a-și calcula cât mai corect cheltuielile viitoarei. Vom lansa un set de studii periodice, care să răspundă nevoilor angajatorilor legate de cunoașterea pieței forței de muncă, cu informații esențiale pentru directorii de resurse umane și pentru directorii generali din companii. Prin noua divizie de cercetare de piață, Adecco Research își propune să devină un reper pentru piața forței de muncă din România”, declară Florin Godean, Country Manager la Adecco România.

Ce salarii oferă angajatorii

Potrivit rezultatelor centralizate de consultanții Adecco, un analist servicii clienți dintr-un call center are în medie un salariu lunar de circa 1.600 de lei net pe lună. Un inginer de producție din automotive are un salariu mediu de bază lunar de circa 3.200 de lei net pe lună, însă poate ajunge şi la 4.500 lei lunar, în funcție de experiență.

În sectorul IT, caracterizat de salarii mari și deficit de candidați, un manager de proiect are un salariu net mediu de maximum 9.500 de lei pe lună, arată rezultatele studiilor Adecco Research. IT-ul însă se confruntă cu înghețarea salariilor din 2018 la nivelul celor din 2017, pe fondul modificărilor legislative de la începutul anului. Astfel, dacă până în 2017 angajații din IT&C aveau o creștere salarială medie de 500 de lei pe an, în ianuarie 2018 salariile brute au fost mărite pentru a acoperi diferența salarială, ca urmare a transferului de contribuții, iar angajații au primit salarii nete la nivelul din 2017.

„Primim tot mai multe cereri din partea investitorilor care vor să cunoască mediul economic din România și care vor să vadă prognozele legate de piața muncii. Prin analizele și prognozele pe care le facem, îi ajutăm pe investitori să facă o estimare cât mai corectă a bugetelor de cheltuieli și, totodată, să ia măsuri pentru a preîntâmpina problemele create de fluctuația de personal, de exemplu. Datele din studiile noastre de până acum, realizate pentru domeniile de call center, IT şi auto – indică foarte clar o tendinţă de creştere a salariilor, care va continua şi în urmatoarea perioadă, ca urmare a presiunii atat de mari de pe piaţa muncii”, mai spune Florin Godean.

Până în prezent, echipa Adecco Research a realizat trei barometre ale salariilor și beneficiilor pentru industriile servicii, automotive și IT&C, iar în următoarele două luni urmează să fie finalizate și studiile privind salariile și beneficiile oferite de angajatorii din domeniile bunuri de larg consum și industria ospitalității.

Adecco Research a pus la punct un index salarial pentru mai mult de 50 de locuri de muncă ale industriilor analizate. 

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de aproximativ 32% și cu o cifră de afaceri de 87,5 milioane de euro în 2017. Adecco România gestionează peste 7,000 de persoane angajate temporar și deservește zilnic peste 600 de clienți. Echipa Adecco numără în România mai mult de 250 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă foarte largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, dar și outplacement și training.

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...