1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

Angajaţii fabricii de seringi Genko nu şi-au mai primit salariile de anul trecut, deşi au lucrat

Angajaţii fabricii de seringi Genko Group SA Suceava au refuzat să mai lucreze, după ce nu şi-au mai încasat salariile din luna octombrie 2013, a declarat, marţi, liderul judeţean al CNS Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ.

01 iul, 2014 | Agerpres

El a spus că, din luna martie, în urma discuţiilor purtate în Comisia de Dialog Social, angajatorul a achitat către angajaţi doar cuantumul unui salariu restant şi a promis că va achita eşalonat restanţele salariale şi salariul corespunzător timpului lucrat de la acea dată.

''După ce totul părea că intră în normal, angajatorul nu a mai făcut alte plăţi'', a spus Pădureţ, subliniind că, la solicitarea sindicatelor, în 23 iunie a avut loc o nouă negociere cu conducerea societăţii care s-a angajat ca din 27 iunie să reia plăţile.

''S-a dovedit a fi o nouă minciună a angajatorului. În data de 1 iulie angajaţii au refuzat din nou să mai lucreze'', a spus Pădureţ, adăugând că până în prezent nu au fost făcute concedieri, nu s-a acordat concediu fără plată nici la solicitarea angajaţilor, nu a fost redus programul de muncă, iar firma lucrează pe comenzi şi nu are produse finite pe stoc.

Pădureţ a solicitat Prefecturii Suceava o nouă Comisie de Dialog Social pentru a analiza situaţia de la Genko Group şi cere ca instituţiile abilitate să se implice pentru a reglementa situaţia de la această firmă cu datorii la stat de circa 400.000 euro şi care nu şi-a achitat nici contribuţiile aferente salariilor la bugetul de stat.

''Solicităm statului român să intervină pentru a nu legaliza sclavia într-o întreprindere din România'', a spus Pădureţ.

Genko Med Group SRL Suceava are capital italian şi produce seringi. Societatea avea în luna februarie a acestui an datorii de aproape două milioane de lei, cea mai mare parte către bugetul de stat şi Primăria Suceava, iar restul faţă de cei 72 de angajaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO