Angajații OMV Petrom, din nou în stradă. Sindicaliștii și-au strigat nemulțumirile în fața sediilor companiei din toată țara (Video)

Sute de membri și lideri ai Sindicatului Național Petrom au ieșit din nou în stradă și au pichetat sediul central Petrom City din București, precum la sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar). Un protest a fost organizat și în fața Rafinăria Petrobrazi.
Cristian Negrei - mar, 12 dec. 2023, 16:37
Angajații OMV Petrom, din nou în stradă. Sindicaliștii și-au strigat nemulțumirile în fața sediilor companiei din toată țara (Video)

Angajații sunt nemulțumiți de condițiile salariile oferite de Petrom în noul contract colectiv de muncă, sindicaliștii reiterând hotărârea de a nu ceda până nu obțin o ofertă echitabilă.

Proteste asemănătoare au mai fost organizate de angajații Petrom în zile de 6 și 7 decembrie 2023. porivit informațiilor transmise de SNP înainte de începerea protestelor, acțiuni de pichetare a sediilor Petrom se vor mai organiza în datele de 13, 14, 19 și 20 decembrie.

„Numărul impresionant de participanți reflectă unitatea și determinarea salariaților de a lupta pentru drepturile lor în fața ofertei inacceptabile a companiei. Protestul de astăzi reafirmă cerința vehementă a angajaților OMV Petrom pentru un Contract Colectiv de Muncă care să le ofere protecție și beneficii pe măsura contribuției lor esențiale la succesul companiei”, se precizează în comunicatul transmis de Sindicat.

„Sperăm ca ecourile acțiunilor noastre de protest să determine administrația să reevalueze oferta salarială conform cerințelor noastre și să vizeze un acord just, benefic atât pentru angajații săi, resursa cea mai importantă, cât și pentru companie,” a declarat un lider sindical.

Sindicatul Național Petrom declară de a continua negocierile cu administrația într-un spirit de bună-credință și deschidere, dar Cu toate acestea, dar avertizează că în cazul în care nu se va găsi o soluție rapidă și favorabilă, protestele în stradă vor continua.

Potrivit SNP, membrii sindicatului sunt determinați să lupte pentru drepturile lor prin toate mijloacele sindicale disponibile până când vor obține un Contract Colectiv de Muncă care să reflecte eforturile și contribuțiile lor semnificative.

Revendicările salariaților vizează protejarea puterii de cumpărare pentru un trai decent, majorarea tichetelor de masă și menținerea drepturilor actuale, precum biletele de odihnă și tratament. Protestele vor continua până când solicitațiile salariaților vor fi soluționate în totalitate.

Despre Sindicatul Național Petrom

Sindicatul National Petrom este o organizație sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.

Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.

Citește și:

 

Sursa foto și video: Facebook.com/SNPetrom

 

Te-ar mai putea interesa și
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea generală a Administraţiei......
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto ...