Angajatori de TOP: 130 de companii, 6.000 de joburi, 25 de workshop-uri şi conferinţe, vineri şi sâmbătă la Bucureşti

Peste 130 de companii multinaţionale şi locale vor fi prezente, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, la târgul de carieră "Angajatori de TOP".
Economica.net - vin, 26 oct. 2018, 05:51
Angajatori de TOP: 130 de companii, 6.000 de joburi, 25 de workshop-uri şi conferinţe, vineri şi sâmbătă la Bucureşti

Astfel, cei care sunt în căutarea unui loc de muncă pot aplica la peste 6.000 de joburi şi pot participa la 25 de workshop-uri şi conferinţe, sesiuni utile care îi ajută pe candidaţi să-şi dezvolte abilităţile necesare pentru joburile viitorului.

„Globalizarea, progresul tehnologic şi schimbările demografice (dar şi schimbările de valori şi preferinţe ale candidaţilor) sunt trei tendinţe actuale care au potenţialul de a schimba modul în care vor arăta joburile în viitor. Din perspectiva companiilor care activează pe piaţa din România şi care vor fi prezente pe 26-27 octombrie la Angajatori de TOP, principalele cinci aspecte care vor contribui la modificarea modului în care va arăta piaţa forţei de muncă în viitor sunt: Inteligenţa artificială (roboţi, aplicaţii etc) (73%); Automatizarea în fluxul activităţilor – servicii & producţie (64%); Internet-of-things (smart office, new data, organizare eficientă etc) (61%); Flexibilitatea joburilor (57%); Globalizarea joburilor (43%)”, susţine organizatorul târgului de carieră, Catalyst Solutions.

În opinia acestora, provocările cu care se va confrunta piaţa forţei de muncă vor atrage după sine dezvoltarea unui set de abilităţi obligatorii pentru candidaţii care îşi doresc să rămână relevanţi pe piaţa muncii. O pregătire care le oferă posibilitatea candidaţilor de a-şi dezvolta, îmbunătăţi şi reajusta setul de abilităţi şi competenţe astfel încât să fie competitivi pe piaţa forţei de muncă va fi o preocupare constantă a angajatorilor.

„Companiile prezente la „Angajatori de TOP” consideră că skill-urile de care vor avea nevoie candidaţii pentru a rămâne relevanţi pe piaţa forţei de muncă sunt: capacitatea de învăţare continuă (77%), adaptabilitatea (75%), agilitatea în învăţare şi inteligenţa socială (64%), capacitatea de adaptare în medii culturale diverse (57%), abilitatea de a lucra cu datele (45%)”, mai spun reprezentanţii companiei Catalyst Solutions.

O parte dintre joburile viitorului, în concordanţă cu setul de skill-uri şi tendinţele care vor impacta piaţa forţei de muncă sunt deja deschise de companii de top în cadrul târgului de carieră din 26-27 octombrie de la Sala Palatului. Câteva dintre acestea sunt: Data Management Analyst, Automation Engineer, Data Science Analyst – Analytics and Automation, Digital Innovator, Intelligent Automation Developer, etc.

Potrivit organizatorilor, cele 25 de workshop-uri şi conferinţele care vor avea loc în cadrul evenimentului Angajatori de TOP abordează teme care îi ajută pe candidaţi să se pregătească pentru joburile viitorului. Pentru pasionaţii de tehnologie ediţia aceasta readuce componenta TechTalks care se anunţă foarte tentantă din punct de vedere conţinut.

„Patru conferinţe promit să aducă în prim plan cele mai noi trenduri: Machine Learning & Artificial Inteligence, Internet of Things & Automotive, FinTech si Web&Cloud Technologies. Juniorii în IT&C pot opta pentru 4 TechLab-uri care au ca subiect principal inteligenţa artificială folosită în jocuri, procesul de automatizare IT şi testarea automată. Aceste subiecte vor fi susţinute de companii precum: Stefanini, Genpact, ABS Software Development si Electronic Arts. Studenţii şi absolvenţii interesaţi de programe de internship/trainee, de dezvoltarea carierei sau care sunt cele mai căutate skill-uri, pot participa la sesiunile susţinute de companii precum: Deloitte, HP Inc, Philip Morris, Societe Generale European Business Services, Medicover, Cegedim Service Center, British American Tobacco, Piraeus Bank, Orange România”, precizează reprezentaţii companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea în Guvern a unui proiect de act normativ privind reabilitarea a 42 de kilometri din prima autostradă a României, A1......
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte ...
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc ...
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...