1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Angela Merkel: Extrema-dreaptă nu are ce să caute într-o Europă democratică

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat sâmbătă, în mesajul său video săptămânal, că extrema-dreaptă nu are ce să caute într-o Europă democratică şi a cerut ca această ideologie să fie combătută cu fermitate, consemnează agenţia EFE.

17 aug, 2013 | Agerpres

"Niciodată nu trebuie să ne resemnăm acceptând extrema-dreaptă în Europa noastră democratică", a afirmat cancelarul german, care a vizitat marţi fostul lagăr de concentrare de la Dachau, la invitaţia supravieţuitorilor de aici.

'M-am dus acolo simţind o combinaţie de groază şi ruşine, pentru că ceea ce s-a întâmplat în lagărele de concentrare continuă să fie de neconceput', a afirmat doamna Merkel. Ea a adăugat că şi în prezent se petrec lucruri "foarte ruşinoase", cum ar fi faptul că instituţiile evreieşti din Germania au nevoie de protecţia poliţiei de teama unor atacuri ale extremei-drepte.

Angela Merkel a mai afirmat în mesajul de sâmbătă că, atât guvernul de la Berlin, cât şi societatea germană în ansamblul ei, sunt conştiente de pericolul reprezentat de extrema-dreaptă, Codul penal cuprinde dispoziţii clare şi toţi cetăţenii sunt chemaţi să fie atenţi să nu se producă "o falsificare a istoriei sau apariţia unor ideologii false".

"Este nevoie ca întreaga societate să dea dovadă de o anumită responsabilitate civică pentru a nu oferi vreo oportunitate acestui tip de ideologii să se răspândească", a conchis cancelarul german.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO