1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Angela Merkel se angajează să caute compromisul cu SUA în privinţa comerţului şi a cheltuielilor militare

 Cancelarul german Angela Merkel s-a angajat, sâmbătă, că va încerca să ajungă la soluţii de compromis cu noul preşedinte al SUA în probleme comerciale sau privind cheltuielile militare şi că se va preocupa de menţinerea relaţiei "importante" dintre Europa şi SUA, transmite Reuters. 

21 ian, 2017 | Agerpres

Angela Merkel a subliniat că noul preşedinte american Donald Trump "şi-a expus cu claritate convingerile în discursul inaugural" de vineri, în care acesta a promis, între altele, că va pune America "pe primul loc".

"Am de spus două lucruri cu privire la acest discurs: mai întâi, cred cu fermitate că este pentru binele nostru al tuturor să cooperăm pe baza unor reguli şi valori comune şi a acţiunii comune în sistemul economic internaţional, în sistemul comercial internaţional, şi să ne achităm contribuţiile la alianţele militare", a afirmat cancelarul german.

"Şi în al doilea rând, relaţiile transatlantice nu vor fi mai puţin importante în anii care vin decât în ultimii ani, mă voi ocupa de acest lucru", a făgăduit Angela Merkel.

"Chiar dacă avem opinii diferite, se pot găsi compromisuri şi soluţii când are loc un schimb respectuos de idei", a conchis cancelarul german

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO