Angela Merkel şi François Hollande vor discuta la telefon despre criza din Egipt

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez François Hollande vor avea o convorbire telefonică vineri, la ora 12.00 GMT (15.00 ora României), în care vor discuta despre violenţele din Egipt, a declarat o sursă diplomatică la Berlin, relatează AFP.
Economica.net - vin, 16 aug. 2013, 09:52
Angela Merkel şi François Hollande vor discuta la telefon despre criza din Egipt

Joi, Germania şi Franţa au convocat ambasadorii Egiptului din capitalele lor. Hollande a avertizat împotriva riscului de „război civil” după confruntările violente soldate cu aproape 600 de morţi.

De asemenea, Preşedintele francez François Hollande va discuta despre Egipt cu premierul britanic David Cameron vineri, în jurul orei 16.30 GMT (19.30 ora României), după o primă discuţie, la ora 12.15 GMT (15.15 ora României) cu cancelarul german Angela Merkel, a anunţat palatul Elysée, relatează AFP.

Hollande a cerut joi oprirea imediată a violenţelor care s-au soldat cu aproximativ 600 de morţi, miercuri, în Egipt.

Fraţii Musulmani, susţinători ai preşedintelui Mohamed Morsi, destituit şi arestat la 3 iulie de armată, au cerut organizarea de manifestaţii la Cairo, în cadrul unei „vinere a furiei”. În timp ce numeroase ţări occidentale au condamnat această baie de sânge, cele 15 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au cerut, joi seara, diferitelor părţi din Egipt să dea dovadă de „reţinere maximă”.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...