ANI a finalizat în ultimele două luni 138 de dosare de integritate. Printre vizaţi – 33 de parlamentari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a identificat, în perioada martie-aprilie 2014, 138 incidente de integritate, printre cei vizaţi fiind şi 33 de parlamentari (23 deputaţi şi 10 senatori).
Economica.net - mar, 15 apr. 2014, 14:19
ANI a finalizat în ultimele două luni 138 de dosare de integritate. Printre vizaţi - 33 de parlamentari

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au finalizat în ultimele două luni 138 de dosare, dintre care 87 se referă la incompatibilităţi, 30 la conflicte de interese de natură administrativă şi penală, 10 situaţii în care s-au identificat diferenţe nejustificate între avere şi venituri, 10 cazuri privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi un caz privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Diferenţa totală nejustificată constatată în perioada martie – aprilie în cele 10 cazuri este de 6.729.257 lei (aproximativ 1.529.376 euro), iar prejudiciul constatat în cele 30 cazuri de conflicte de interese administrative şi penale este de 29.383.814 lei (6.678.139 euro).

Cele 138 incidente de integritate au vizat 121 persoane evaluate: 23 deputaţi, 10 senatori, un preşedinte de consiliu judeţean, 19 consilieri judeţeni sau locali, 33 primari sau viceprimari, 2 judecători, un procuror, 11 funcţionari publici, 15 persoane cu funcţii publice de conducere din cadrul instituţiilor publice, un membru Consiliul de Administraţie al SC Apa Canal 2000 SA Piteşti.

De asemenea, ANI a finalizat cercetările în cazul unui fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, al unui membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Televiziune, un membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, un membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, un redactor-şef al postului Radio România Cultural din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

Rata de confirmare a investigaţiilor ANI rămase definitive prin decizii irevocabile ale instanţelor sau prin necontestarea raportului de evaluare este 94% în cauzele de incompatibilitate, 92% în cazurile de conflicte de interese şi 72% în cazurile de averi nejustificate.

Potrivit ultimului raport de activitate al ANI, Agenţia a finalizat până în prezent 7.519 cauze, dintre care 797 se referă la incompatibilităţi, 307 la conflicte de interese şi 72 la averi nejustificate.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...